NA PODRUČJU SPLITSKO-DALMATINSKE

Svećenik optužen za silovanje djeteta i nemoćne osobe, tvrdi da je nevin

Ilustracija
Foto: Pixabay
07.08.2024.
u 19:51

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage povodom zaprimljene kaznene prijave nadležne policijske uprave iz ožujka 2023. godine, podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1952.), navodi DORH

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv 72-godišnjaka zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo spolnog odnošaja s djetetom te produljeno kazneno djelo spolnog odnošaja s nemoćnom osobom. Kako navodi Dalmatinski portal, optužen je danas umirovljeni svećenik, a obje su žrtve bile maloljetne. Svećenik je u doba počinjenja kaznenih djela bio župnik u jednoj župi u zaleđu, a kaznena djela negira.

"Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage povodom zaprimljene kaznene prijave nadležne policijske uprave iz ožujka 2023. godine, podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1952.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo spolnog odnošaja s djetetom iz članka 192. stavak 1. u svezi članka 61. Kaznenog zakona/97 i produljeno kazneno djelo spolnog odnošaja s nemoćnom osobom iz članka 189. stavak 1. u svezi članka 61. Kaznenog zakona/97, sve u svezi članka 60. Kaznenog zakona/97", priopćio je DORH te dodao: 

"Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je počinio prvo kazneno djelo tijekom 2002. i 2003. godine na području Županije splitsko-dalmatinske te da je počinio drugo kazneno djelo tijekom 2006. i 2007. godine na području iste županije".  

 

GALERIJA Dramatični prizori iz zraka: Pogledajte požar i gusti dim u pogonu Drave Internacional
Ilustracija
1/25

Komentara 7

Avatar kanonik
kanonik
21:36 07.08.2024.

Kod nas postalo kao u Americi.Pa gdje ste bili 20 godina.

OB
Obitelj
23:57 07.08.2024.

A što kaže državno odvjetništvo i ostalih trenutno u Hrvatskoj 116 optuženika za kaznena djela produljenog kaznenog djela spolnog odnošaja s djetetom te produljenog kaznenog djela spolnog odnošaja s nemoćnom osobom, u tim predmetima? Mislim, i to nas zanima pa dajte još 116 članaka za te predmete.

Avatar Halid
Halid
21:26 07.08.2024.

Ako narodmto podržava ko ste vi da negirate volju naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije