IZAZVALA NIZ REAKCIJA

Švicarska zastupnica iz BiH objavila fotografiju kako gađa Djevicu Mariju pa se pravdala: 'Bila je prave veličine'

Grunliberale
09.09.2024.
u 16:21

Nakon što je Ameti povukla fotografiju i ispričala se, navela je i kako je tu fotografiju koristila jer je ''bila prave veličine i dovoljno vidljiva da posluži kao meta''

Zastupnica u švicarskom parlamentu Sanija Ameti (32), inače podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, izazvala je niz reakcija nakon što je objavila fotografiju na društvenim mrežama na kojoj vježba pucanje iz pištolja u sliku Djevice Marije. Zastupnica u sklopu Zelene liberalne stranke gađala je direktno u prikaz Isusa Krista koji se nalazio uz Djevicu Mariju, a zbog kritika koje je dobila na Instagramu brzo se ispričala i maknula objavu. 

Slika je navodno reprodukcija srednjovjekovnog talijanskog umjetnika preuzetog iz kataloga. Nakon što je Ameti povukla fotografiju i ispričala se, navela je i kako je tu fotografiju koristila jer je ''bila prave veličine i dovoljno vidljiva da posluži kao meta''. Priznala je da nije bilo u redu te kazala i kako je njen postupak bio ''apsolutno glup''.

- Nisam uopće razmišljala. Nevjerojatno mi je žao. Molim za oprost ljude koje je ovo povrijedilo - navela je, prenosi Blick.

Ipak, više konzervativaca pobunilo se na ovu objavu Ameti, a osim poziva na ostavku, neki su najavili i kako će podnijeti kaznenu prijavu protiv nje. ''Ovakvo ponašanje Sanije Ameti je neprihvatljivo, bila je to smišljena provokacija'', naveo je Jürg Grossen (55), predsjednik Zelenih, dodajući kako ''ne isključuje pravne posljedice''. 

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO Održan posljednji ispraćaj Budimira Lončara na Mirogoju: Pogledajte tko je sve došao

1/36

Komentara 65

GO
Gof33
16:45 09.09.2024.

i ta je zastupnica u Švicarskoj, na što je Švicarska spala ....

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
16:25 09.09.2024.

Znamo što muslimani misle o kršćanima.

PO
poluprovokator
18:08 09.09.2024.

Staviti ju na margine maknuti sa svih funkcija da vidimo dali zna radom zaraditi za život.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije