Crno jutro kod Nove Gradiške

Svjedok nesreće na A3: Pokušali smo pomoći čovjeku iz bijelog kombija, ali odmah se vidjelo da je mrtav

Prometna nesreća na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora Nova Gradiška i čvora Okučani
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/20
17.09.2024.
u 12:00

U drugoj prometnoj nesreći, također kod Nove Gradiške, prevrnuo se kombi s migrantima. Sve se dogodilo blizu naplatnih kućica na autocesti A3 oko 4.50 ujutro

Dvije stravične prometne nesreće s jednom poginulom i osam ozlijeđenih osoba dogodilo su se rano jutros kod Nove Gradiške.
U sudaru automobila, teretnog automobila s priključnim vozilom i kombija na autocesti A3 između čvorišta Nova Gradiška i Okučani jedna je osoba poginula, a tri su ozlijeđene, doznaje se u utorak ujutro u policiji. Izlaskom policijskih službenika na mjesto događaja, hitne medicinske službe i drugih žurnih službi potvrđeno je da su u nesreći sudjelovala tri vozila, kojima su upravljali strani državljani. Prema prvim informacijama ozlijeđeni su prevezeni na ukazivanje liječničke pomoći u Opću bolnicu u Novoj Gradiški.

- Bilo je strašno. Dobio sam upozorenje od kolege iz suprotnog smjera koji mi je uporno blicao da se nešto dogodilo. Srećom, uspio sam se zaustaviti pedesetak metara prije mjesta nesreće, iako nije bilo lako jer je na kolniku bilo neke masnoće. Nisam vidio sudar, sve se dogodilo u razmaku od pola minute. Pokušali smo pomoći čovjeku iz bijelog kombija, ali odmah se vidjelo da je mrtav i da se ništa ne može učiniti - ispričao je Nizam Ribić iz Tuzle, vozač kamiona koji je za dlaku izbjegao sudar.

Pomoćnik načelnika Prometne postaje policije Slavonski Brod Ado Bačanović novinarima je ispričao kako je jutros u 2.15 sati na 154. kilometru autoceste A3 na sjevernom kolničkom traku došlo do prometne nesreće u kojoj su sudjelovali jedan skup vozila i još dva teretna vozila.

- U nesreći je jedna osoba smrtno stradala, a dvije osobe zadobile su teške tjelesne ozljede i još je jedna osoba lakše ozlijeđena. Očevid na mjestu događaja vodi zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu uz asistenciju policijskih službenika prometne policije. Nakon utvrđivanja svih činjenica znat ćemo što je točno uzrok te prometne nesreće - kazao nam je Ado Bačanović, pomočnik načelnika Prometne postaje policije Slavonski Brod.

U drugoj prometnoj nesreći, također kod Nove Gradiške, prevrnuo se kombi s migrantima. Sve se dogodilo blizu naplatnih kućica na autocesti A3 oko 4.50 ujutro. Kombi poljskih oznaka u kojem su bili migranti sletio je s ceste, a vozač koji ih je prevozio je navodno u bijegu. U kombiju je navodno bilo više od 10 osoba, a do prevrtanja je došlo dok je vozač bježao od policije. Vozač je kombi zaustavio na prometnom traku ENC-a, gdje su ga primijetili policijski službenici.

- Jedan od policijskih službenika mu je pješke prišao te se legitimirao, da bi u tom trenutku vozač pokušao pobjeći, probio rampu i stotinjak metara dalje metara sletio u odvodni kanal. Nakon slijetanja, nepoznati vozač je napustio mjesto događaja i pobjegao - priopćio je Tomislav Kovačević, policijski službenik za odnose s javnošću u PU brodsko-posavskoj. Na mjesto događaja je upućena Hitna medicinska pomoć radi pružanja liječničke pomoći te je prema trenutnim informacijama pet osoba prevezeno u bolnicu u Novoj Gradiški Jedna osoba teže je ozlijeđena, ali prema navodima liječnika, nitko nije životno ugrožen.

Prometna nesreća na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora Nova Gradiška i čvora Okučani
1/20

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije