Srbijanski mediji

Tadić: Ponašanje gospođe Kosor je neeuropsko

'Serbia\'s President Boris Tadic gestures during an urgent media conference in Belgrade July 20, 2011. President Tadic confirmed that Goran Hadzic, Serbia\'s last major war crimes fugitive, a Croatian
'IVAN MILUTINOVIC'
26.08.2011.
u 12:40

Veličanje ratnih zločinaca, kao i njezin posjet Kosovu svakako ne mogu biti doprinos unapređenju odnosa Srbije i Hrvatske, kaže Tadić

BEOGRAD – Kao predsjednik nikada sebi ne bih dozvolio pozdraviti optužene ili osuđene u Haaškom tribunalu jer su oni koji su osuđeni u Haaškom tribunalu ljudi koji su učinili puno protiv civilizacije. Nemoguće je ako ste demokrat upućivati pozdrave ljudima koji su optuženi za zločine protiv čovječnosti – rekao je danas srbijanski predsjednik Boris Tadić dodajući "da neeuropsko ponašanje gospođe Kosor, veličanje ratnih zločinaca, kao i njezin posjet Kosovu svakako ne mogu biti doprinos unapređenju odnosa Srbije i Hrvatske – piše današnji beogradski Blic.

Tadić je također istaknuo da "sadašnje vlasti u Beogradu nitko ne može optužiti za nacionalizam i tako Srbiji osporiti europske aspiracije, ali je takve primjedbe moguće iznijeti na račun nekih drugih vlada u regiji".

– Partnerstvo Hrvata i Albanaca ne smije se graditi na štetu trećega, u ovom slučaju srbijanskog naroda – rekao je Tadić i dodao da premijerki Kosor "raspirivanje starih neprijateljstava služi za ostvarivanje financijske koristi za Hrvatsku", a "s druge strane, srbijanska vlada se, za razliku od nekih drugih vlada u regiji, dosljedno miroljubivom i dobrosusjedskom politikom zalaže za debalkanizaciju Balkana i uvažavanje interesa svih naroda".

Komentara 513

OB
-obrisani-
14:53 26.08.2011.

Pametnom dosta: J. Kosor: Prošlo je vrijeme kada se Beograd pitalo za dopuštenje

VA
Vlah Alija
15:08 26.08.2011.

hehehehe...ovaj marsovac kad oipije lekove za tlak, poludi......komedijas....

OB
-obrisani-
13:58 26.08.2011.

Srbija tumor balkana i rak rana Europe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije