11.04.2014. u 12:00

Riječ je o 40 agenata SOA-e iz Splita kojima od siječnja 2013. nisu isplaćeni prekovremeni sati.

Dragana Lozančića, ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA), vlastiti djelatnici prijavili su zbog kaznenog djela neisplate plaća. O nesvakidašnjem slučaju da tajni agenti tuže svog šefa piše Novi list iz kojeg saznajemo da je riječ o 40 agenata SOA-e iz Splita kojima od siječnja 2013. nisu isplaćeni prekovremeni sati. Slučaj je iz sigurnosno-obavještajnih razloga obavijen velom tajnosti pa za sada ne znamo zašto je 40 splitskih obavještajaca moralo raditi prekovremeno, a bilo bi zanimljivo znati i čija je ideja da se tajnim agentima uvede fiksno osmosatno radno vrijeme.

Vrijeđanje djece je kažnjivo, a udaranje je odgojna mjera

Sanja Bezbradica, zagrebačka odvjetnica, podnijela je tužbu Europskom sudu za ljudska prava u ime majke čiju je 10-godišnju djevojčicu otac udario i gušio, ali je sud u Zadru utvrdio da to nije zlostavljanje nego odgojna mjera. Jutarnji pišući o tome podsjeća da je sudska praksa vrlo neujednačena jer je majka iz Istre dobila šest mjeseci zatvora zbog udaranja sina kuhačom po stražnjici, a u Zagrebu je jedan otac osuđen jer je vrijeđao sinove. U Zadru bi vjerojatno dobio pohvalu.

Premijer najavio mogućnost da smijeni sam sebe

Zoran Milanović, premijer, najavio je smjenu svih odgovornih za protuzakonitosti u Sisku, dodavši da je Porezna uprava Sisak pod direktnom ingerencijom Ministarstva financija i njega osobno. Misli li premijer i samog sebe smijeniti?

Čobankovićev korejski guru optužen za nadriliječništvo

Petar Čobanković, bivši ministar poljoprivrede, mogao bi se ponovno naći na sudu u svojstvu svjedoka nakon što je njegov kiropraktičar Petar Miro Zanki optužen za nadriliječništvo. Zanki, koji se u Slobodnoj predstavljao kao “magistar internacionalnog ljudskog mehanizma i kiropraktike” koji se “školovao osam godina u budističkom samostanu u Sjevernoj Koreji”, naplaćivao je 20 minuta tretmana odvikavanja od pušenja 1500 kuna. Čobanković se 2011. javno pohvalio da je prestao pušiti nakon tretmana u Zankijevoj kupaonici za vrijeme kojeg je “pomislio da je na putu za onaj svijet”, ali je sve završilo bez komplikacija. Ministar je ostavio cigarete, ali bi sada njegov guru mogao p(r)opušiti.

>>Opačić šalje carinike da traže ilegalne dadilje

Komentara 4

CA
cavecanem
14:28 11.04.2014.

naša država je realizirana montipajtonovska farsa

BO
BobCat
15:26 11.04.2014.

ma koga briga??? država opljačkana, sve propada, naredbe dolaze iz vana... a ovi se igraju Jamesa Bonda... neka crknu od gladi, ja nebi prstom mrdno.

DU
Deleted user
21:33 16.04.2014.

40 agenata samo za Split i još rade prekovremeno! Pa svaki od nas onda ima tri-četri "anđela čuvara". A i izvješća valjda njih deset prepisuje od jednog (onog pismenog, koji nije pao ni jedan razred osmoljetke), ko i diplomske. Samo promijene ime "subjekta" - ako se sjete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije