'Što sam trebao?!'

Drama kod Resnika: Taksist dobio ogromnu kaznu, turistkinji pozlilo nakon svađe s policajcem

Uber
Marko Lukunic/PIXSELL
28.06.2023.
u 13:07

Sve je krenulo u ponedjeljak u jutarnjim satima kada kada je iskrcao putnike na autobusnoj stanici dr. Franje Tuđmana. Na prozor su mu pokucala dva turistA, supružnici iz Švedske, koji su odlučili otići u Šibenik za 65 eura

Kazna od 265 eura stigla je taksistu s područja Kaštela koji je nedavno prihvatio vožnju turista koji su od zračne luke Resnik poželjeli stići u Šibenik. Kako je objasnio, policija ga je kaznila po 15. put u zadnje četiri godine, ''bez da je bilo što skrivio''. Sve je krenulo u ponedjeljak u jutarnjim satima kada kada je iskrcao putnike na autobusnoj stanici dr. Franje Tuđmana. Na prozor su mu pokucala dva turistA, supružnici iz Švedske, koji su odlučili otići u Šibenik za 65 eura. 

- I onda šok, ispred mene se autom zaustavlja policajac, njih tjera iz mog vozila van, na plus 40 stupnjeva, na vrućinu i 45 minuta nas "obrađuje" i ne pušta na miru. Meni je na kraju napisao kaznu od 265 eura - ispričao je taksist za Slobodnu Dalmaciju. Kazao je kako plaća sve poreze, ima sve dozvole i koncesije za rad na području Kaštela i u Splitu, ali nema dozvolu za taksi službu u krugu zračne luke Resnik. Upravo to bio je razlog zašto je, prema mišljenju policije, taksist dobio kaznu - prema Odluci o javnom redu i miru grada Kaštela, ''na području Zračne luke Split, izvan prostora za dočekivanje putnika, zabranjeno je pozivanjem, isticanjem napisa ili na drugi način nuditi ili ugovarati prijevoz putnika sa Zračne luke Split''. 

POVEZANI ČLANCI:

- Al‘ ja u krug Zračne luke niti na njihov parking uopće ne ulazim. Ponavljam, cesta nije dio Zračne luke, policija tu može samo kontrolirati promet. I nisam ja nikoga niti zvao niti pozivao, ljudi su mi samo pokucali na prozor, pitali jesam slobodan i sjeli u auto! Pa što sam ja trebao, odbiti vožnju? Turisti, a radi se o bračnom paru iz Švedske i to je još muž švedski policajac, su bili jako ogorčeni i nisu mogli vjerovati što se događa - ispričao je taksist koji je turiste na posljetku odvezao za besplatno, a gospođi je pozlilo tijekom vožnje pozlilo te je počela povraćati. 

- Policajac je 30 minuta bio na telefonu sa šefom i rekao mi je da mi mora napisati neku kaznu. Dogovarali su se hoće li mi zvat' tržišne inspektore da vide jesam li ispravan. I nisu ih zvali, a kad je vidio da je zaj**** stvar jer su ga turisti napali da što hoće, da što nije u redu, on ih je gleda ka' tele u šarena vrata - poručio je taksist. 

>> VIDEO Austrijanku šokirale cijene pizze na Jadranu: 'Pa to je skuplje od Austrije!'

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
13:39 28.06.2023.

Kamere kao u Americi. Onda se smanjuje broj slučajeva "riječ protiv riječi". Jedino ako razvoj AI-ja ne zakomplicira stvari.

DU
Deleted user
14:22 28.06.2023.

E pa ne može. Kao da ja prevozim autom putnike od Starigrada do Hvara za 100€, iako domaći prevoze bez dozvole, ostali bi mogli završiti s utezima na nogama na dnu mora… zna dobro se tko što smije i kako to ide

Avatar Idler 3
Idler 3
14:20 28.06.2023.

Nekaj mi je šuplje vu ovoj priči o zlim policajcima kaj su ga već kažnjavali,a on po ko zna koji put ni kriv ni dužan ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije