SVJEDOK NA SUĐENJU

Taksist koji je vozio masovnog ubojicu u Srbiji: 'Rekao je da je ubio 20 ljudi, čitao mi je vijesti'

Foto: R.Z./ATAImages Photo: R.Z./ATAImages/PIXSELL
1/9
22.08.2024.
u 22:04

Među svjedocima koji su danas bili saslušani je bio i taksist Dragoslav Antonović kojeg je 21-godišnji Blažić zaustavio nakon počinjenog zločina

Vrlo burno prošao je danas drugi dan suđenja Urošu Blažiću, 21-godišnjaku koji je 4. svibnja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje, na području beogradske općine Mladenovac, ubio devet osoba i ranio 14 drugih hicima iz automatskog oružja i pištolja. Obitelji žrtava stigle su pred sud, ponovno obučene u crne majice s natpisom "živite".

Među svjedocima koji su danas bili saslušani je bio i taksist Dragoslav Antonović kojeg je 21-godišnji Blažić zaustavio nakon počinjenog zločina. Naime, on je na sudu ispričao kako je Uroš pri ulasku u njegov automobil rekao: ''Imam bombu, vozi, pazi što radiš''.  

- Rekao je da i ako dobije otkaz ima 20 hektara zemlje i da će imati od čega živjeti. Rekao je da je ubio 20 ljudi, čitao mi je članke iz vijesti - kazao je, piše N1

- Samo sam razmišljao kako da se izvučem iz te situacije. Bio je jako uzbuđen, kasnije se smirio, kao da je bio svjestan, rekao je da je ubio 20 ljudi - dodao je Antonović, kazavši kako je na kraju Blažić od taksista uzeo 3.000 dinara (oko 25 eura). Odvjetnik je taksista pitao na sudu i je li razmišljao pobjeći.

POVEZANI ČLANCI:

- Razmišljao sam o tome, na pumpi su bila dva čovjeka, jedan radnik, jedan zaštitar s pištoljem, nisam znao kako bi on reagirao da počnem bježati i bježati - odgovorio je Antonović. Kada je Blažića ostavio, prema uputama da se vrati istim putem otkud su i došli, Antonović je otišao u policiju. 

Blažić je prethodno na pripremnom ročištu 26. srpnja, koje je bilo zatvoreno za javnost, gotovo potpuno priznao krivnju, izjavivši da ne zna što ga je navelo da počini takav zločin, kako su tada izvijestili beogradski mediji.

Blažićev otac, R. B., koji je također optužen zbog nedopuštenog posjedovanja oružja, streljiva i eksplozivnih tvari, negirao je krivnju tvrdnjom da ne zna odakle njegovu sinu oružje koje je korišteno u pokolju. S obzirom na to da Uroš Blažić u vrijeme počinjenja zločina nije imao 21 godinu, najviša kazna na koju može biti osuđen jest 20 godina zatvora.

>> FOTO Suđenje Urošu Blažiću za masovno ubojstvo kod Beograda

1/7

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije