GRADOVI PRETVORENI U PEPEO

Taktika spaljene zemlje: Najprljavije poslove obavljaju Čečeni i plaćenici s Bliskog istoka

Troops and military hardware review in Grozny, Russia
Foto: Yelena Afonina/NEWSCOM
1/2
04.06.2022.
u 07:14

U Čečeniji je Putin prvi put pokazao svoju okrutnost kao i to da za njega ne postoji poraz

Početak invazije na Ukrajinu nije donio očekivane rezultate i ruska je vojska pretrpjela velike gubitke pa je Vladimir Putin promijenio svoju taktiku ratovanja po uzoru na one u Čečeniji, odnosno u Siriji – taktiku "spaljene zemlje".

Gradovi koje je osvojila ruska vojska poput Mariupolja i Sjevjerodonecka pretvoreni su u pepeo. Baš kao što smo tome svjedočili u glavnom gradu Čečenije Groznom ili pak sirijskim gradovima Alepu i Istočnoj Guti. U Čečeniji je Putin prvi put pokazao svoju okrutnost kao i to da za njega ne postoji poraz. Tako je bilo i u Siriji, a tako je danas i u Ukrajini.

Promjeni taktike ratovanja naveliko je pridonio general Aleksander Dvornikov, na kojeg se Putin potpuno oslonio, a on je zapovijedao ruskim snagama u Siriji. Dvornikov je promijenio taktiku ratovanja i sve je manje ruskih vojnika koji sada sudjeluju u akcijama čišćenja s obzirom na to da ih je upravo u tim operacijama najviše poginulo.

GROZNY, CHECHEN REPUBLIC, RUSSIA - MARCH 29, 2022: A review of the Chechen Republic's troops and military hardware at the residence of Chechen leader Kadyrov. On 24 February, Russia's President Putin announced his decision to launch a special military operation after considering requests from the leaders of the Donetsk People's Republic and Lugansk People's Republic. Yelena Afonina/TASS Photo via Newscom Photo: Yelena Afonina/NEWSCOM
Foto: Yelena Afonina/NEWSCOM

Pod njegovim zapovjedništvom Rusi bombardiraju Ukrajinu dalekometnim projektilima i iz zraka, a za razliku od Sirije, gdje su teren čistili iranska Revolucionarna garda, Hezbollah i sirijska vojska, u Ukrajini to čine dobrovoljci s Bliskog istoka i čečenski borci pod vodstvom Ramzana Kadirova. Sada su to glavni akteri u borbama za osvajanje Donbasa.

Tako čečenski odred smrti ima samo jednu naredbu: koga ne možete zarobiti – likvidirajte ga.

VIDEO Ukrajinci presreli razgovor ruskih pukovnika: 'J*** Putine. Udri Kijev, učini to'

Ključne riječi

Komentara 45

PR
prahrvat
08:43 04.06.2022.

U drugom čečenskom ratu otac Kadirov, Ahmet, kad je vidio da su Rusi jači, promijenio je stranu i prešao na rusku - ostavivši borce za slobodu svoje domovine. Postao je poslušni lutak-vladar na Putinovim koncima. Ubio ga je jedan domoljubub na dan proslave "pobjede". Sin Ramzan je nastavio biti Putinovim lutkom. Sad još harači po tuđoj zemlji - jer i nema izbora - veži konja di ti aga kaže. Jedan vic koji se potiho priča u Čečeniji, sve govori o mišljenju naroda: - Mama, otkad nosim ovu majicu s natpisom "Ja sam za Putina" dobio sam dva šamara i bocu u glavu. - Sine, pa jesam ti rekla da ju skineš kad dođeš kući.

KR
Krotila
07:47 04.06.2022.

Borbeni duh i želja za slobodom se ne može spaliti.

DQ
Dq
08:35 04.06.2022.

Ovakvim objavama se zbog nekoliko izdajnika vrijeđa cijela nacija , a lik nije nikakav vođa , već običan pokorni rob koji radi samo ono kaj mu gazda naredi. Ne kužim koja je svrha ovakvih objava .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije