19.07.2017. u 13:25

Žrtvovati ga zbog koga, ‘piromana’ u medijima i političara koji se nisu snašli u ‘ratnim uvjetima’

Požari u srednjoj Dalmaciji izbili su gotovo istodobno na čak 14 lokacija.

Kako nije bilo nikakve oluje, niti grmljavine, upada u oči da je Dalmatinska zagora zaplamtjela na previše mjesta odjednom, no te će indicije valjda istraživati mjerodavni. Za naše uvjete, tih 4500 progorenih hektara samo u Splitsko-dalmatinskoj županiji goleme su brojke pa je prava sreća što do sada nije bilo izgubljenih života ni većih šteta. Tek će se pokazati koliko je u tim hektarima bilo i “vrijednosti”, dakle maslinika i vinograda. Kako smo bili svjedoci da je u golemim požarima u Portugalu nedavno u sličnim uvjetima divljih požara koji presijecaju putove i sela poginulo više od 60 građana te da se Kanada, valjda protupožarno najspremnija zemlja, već tjednima bori s njima, očito je da u Hrvatskoj stvari ipak funkcioniraju.

Istina je da ovi požari gore dulje no što smo navikli, a navikli smo da ih ugase brzo. To što požari traju dulje, međutim, ne daje objektivno nikome pravo da, pogotovu u kroničnom nedostatku provjerenih informacija, sada već proglašava krivce te radi ankete u stilu “je li da se moglo napraviti više”. Činjenica je isto tako da su nas piloti protupožarnih kanadera i air tractora u posljednjih 10 ili 15 godina “razmazili”. Sada se vidjelo koliko znači tih 6 kanadera i 6 zračnih traktora. Bilo je dovoljno da ne mogu letjeti 24 sata pa da sve poprimi katastrofalne razmjere. Ministar obrane Damir Krstičević, treba mu vjerovati jer je već mnogo puta pokazao da je poput Švabe, discipliniran, odgovoran, precizan i brz, dao je sigurno sve od sebe da riješi požare. Njegovi vojnici spasili su vojnu bazu s desecima raketnih projektila, a njegove pilote nije trebalo motivirati da stave glavu u torbu i u beskonačnim nizovima gase požare. I sada bi za eventualne pojave nekoordinacija trebao odgovarati Krstičević!? Zbog čega, “piromana” koji su na raznim neozbiljnim medijima dezinformacijama potpaljivali već uzavrelu atmosferu ili zbog dužnosnika i političara koji se nisu snašli u “ratnim” uvjetima? Zbog takvih se jedan general poput Krstičevića ne smije žrtvovati.

Komentara 37

BO
bojuki1
15:31 19.07.2017.

Trenutni zapovjednik DUZS je Lozančić- Milanovićev sluga, a zapovjednik vatrogasaca Tucaković - istaknuti član SDP-a sada je kriv Krstičević, nevjerojatno! Definitivno netko bi trebao podnijeti ostavku ili biti smijenjen, a činjenice govore tko bi to trebao biti! Čelni čovjek DUZS Lozančić na TV-u izjavljuje da on ni sada nije siguran kada je uputio vojsci poziv za pomoć! Pa to je nevjerojatno. Partijski mediji se ne bave ovom dvojicom koji su najodgovorniji u sustavu već predsjednicom Kolindom, nju blate, prozivaju, svađaju je s Plenkovićem, a Krstičević naivno nasjeda na sve te partijske spinove koji se provlače kroz medije kao i premijer kojem izvješća pismenim i usmenim putem dostavljaju SDP-ovci Tucaković i Lozančić. Predsjednica je izjavila da je vojska trebala prije izaći ne teren optužujući Lozančića i Tucakovića koji su sabotirali pozive vojsci upomoć, ali mediji su prodali svoje spinove o odgovornosti Krstičevića na koje je nasjeo i Krstičević koji kad se ohladio i vidio da su ga novinari na terenu obmanjivali, shvatio u čemu je priča. Uglavnom, čovjek iz HEPa je rekao da nije uzrok požara iskra sa dalekovoda, dakle požari su očito podmetnuti, sa svime se kasnilo i sve mi ovo smrdi na dobro isceniran plan koji je trebao proći s nekom velikom tragedijom. Državni vrh uopće nije svjestan kakve ljude ima u sustavu i na što su sve spremni oni koji ih mrze. Predsjednice Kolinda, Plenkoviću, Krstičeviću i Božinoviću, otvorite oči.

OV
Ovozemaljski
15:14 19.07.2017.

Damir Krsticevic je jedan od najboljih generala iz rata, najbolji ministar u povijesti i ljudina!

Avatar mrkyyy
mrkyyy
13:33 19.07.2017.

potpis, rijetko sposoban i u vezi svog resora entuzijastičan ministar…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije