POTRES U TURSKOJ

Tinejdžer spašen nakon 94 sata: Pio sam svoj urin da preživim

Aftermath of the deadly earthquake in Gaziantep
Foto: DILARA SENKAYA/REUTERS, ilustracija
1/6
10.02.2023.
u 09:43

Gomila koja se okupila u Gaziantepu kako bi svjedočila Adnanovu spašavanju skandirala je njegovo ime i pljeskala dok su ga spasioci izvlačili iz podruma u kojem je proveo 94 sata, a riječi koje mu je uputio spasilac nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Iako su šanse za pronalazak preživjelih ljudi među ruševinama potresa koji je prije četiri dana pogodio Tursku i Siriju svakim satom sve manje, iz ovih zemalja i dalje svakodnevno dolaze vijesti o čudima. Tako je u Gaziantepu, gradu najbližem epicentru, nakon 94 sata spašen 17-godišnji Adnan.

Tinejdžer je izvučen gotovo neozlijeđen iz ruševina srušene zgrade u turskom gradu Gaziantepu rano u petak. Prije zore u Gaziantepu spasioci su izvukli Adnana Muhammeda Korkuta iz podruma u kojem je bio zarobljen od potresa u ponedjeljak, izvještava AP. Mladić se smiješio gomili prijatelja i rodbine koji su skandirali njegovo ime, pljeskali i plakali suze radosnice dok su ga iznosili i stavljali na nosila.

“Hvala Bogu ste stigli”, rekao je grleći svoju majku i druge koji su se sagnuli da ga poljube i pozdrave dok su ga ukrcavali u vozilo hitne pomoći. Zarobljen 94 sata, ali ne i slomljen, tinejdžer je priznao da je bio prisiljen piti vlastiti urin kako bi utažio žeđ. "Tako sam uspio preživjeti", rekao je.

"Imam sina poput tebe", rekao mu je spasilac, identificiran samo kao Yasemin, nakon što ga je toplo zagrlio. “Kunem ti se, nisam spavao četiri dana. Kunem se da nisam spavao; Pokušavao sam te izvući.”

Žrtve dvaju razornih potresa magnitude veće od 7 po Richteru i stotina slabijih podrhtavanja koja su ih slijedila broje se u tisućama. Spasilačke službe iz više zemalja i dalje svakodnevno pretražuju ruševine u nadi da će pronaći preživjele. Oni koji su uspjeli spasiti sebe i svoje obitelji sada imaju probleme s vremenskim uvjetima. Naime, brojni su ostali bez domova, na niskim temperaturama uz snijeg i kišu te preživljavaju na ulicama ili u šatorima.

VIDEO Pod ruševinama u Turskoj pronašli 16 beba: Erdoganovim avionom prebačene su u bolnicu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije