riječki karneval

Tisuće mališana u Dječjoj karnevalskoj povorci

Dječja povorka, riječki karneval, portal (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/10
09.02.2013.
u 22:32

U skladu poruke "Budi što želiš; dođi na Riječki karneval" Korzom su prodefilirale jabučice, mrkvice, duge, mali ragbijaši, hokejaši, nogometni navijači...

Dok je subotnje prijepodne proteklo u spravljanju humanitarne rotarijanske karnevalske maneštre u Bazarigovom prolazu i humanitarne maškarane jote na Trgu 128. brigade HV-a, u 13 sati riječkim je Korzom krenula još jedna, sedamnaesta po redu Dječja karnevalska povorka. Tisuće malih maškara, predškolaca i osnovaca u više od 70-tak karnevalskih grupa pokazalo je kako i najmlađi njeguju i žive duh Riječkog karnevala. Maštovite pokretne slike još su jednom oduševile goste riječkog karnevala.

U skladu poruke \"Budi što želiš; dođi na Riječki karneval\" Korzom su prodefilirale jabučice, mrkvice, duge, mali ragbijaši, hokejaši, nogometni navijači, poštari, likovi iz bajki, Snjeguljica i puno više od sedam patuljaka, vesela strašila, vatrogasci, mići maslinari, vile, ognji, pčelice Maje, pilići, svemirci, štrige i štriguni, papagaji, gosti iz Slovenije, Srbije, licitarska srca iz Zagreba, djeca Internacionalne škole diplomata iz Zagreba i mali Požežani koji su predstavili tradicionalnu slavonsku svadbu.

Baš kao što se čulo s glavne tribine, \"ki ni došal na rečki karneval, nek mu bude žal!\". Ova mala, velika povorka odlična je uvertira u 30. izdanje nedjeljne Međunarodne karnevalske povorke, spektakulanog mimohoda tradicijskih maski, karnevalskih grupa i alegorijskih kola koju u završnici uvijek \"začini\" nastup Halubajskih zvončara, nakon čega slijedi i paljenje pusta u akvatoriju Riječke luke.

>> Peto godišnje doba trideseti put – Riječki karneval

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije