reportaža

Tisuće mladih vjernika hodočastilo prema Svetom Duhu u 6. Antunovskom hodu

Zagreb: Antunovski hod mladih koji predvodi fra Stjepan Brčina krenuo je iz Sesvetskih sela
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/11
12.06.2024.
u 13:26

Antunovski hod mladih nastao je 2019. po uzoru na padovanski “Cammino di sant Antonio” koji se održava u Italiji. ​

Šesti po redu Antunovski hod mladih, jedan od najvećih vjerskih događaja za mlade, održan je 8. lipnja 2024. godine. Ovo hodočašće, koje se svake godine organizira u subotu prije blagdana Svetog Antuna, okuplja tisuće mladih koji kroz pjesmu i molitvu produbljuju svoju vjeru i jačaju zajedništvo.

Organiziran od strane Centra za promociju duhovnih zvanja OFMC, predvođenog fra Stjepanom Brčinom, u suradnji sa župom bazilike sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu i Evangelizacijskom zajednicom "Sveti Duh", hod je započeo u Sesvetskim Selima. Nakon popodnevne mise, procesija je krenula na 16-kilometarsko putovanje prema franjevačkom samostanu Hercegovačke provincije i crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Dubravi.

Tijekom hodnje, mladi su nosili križ s relikvijama Svetog Antuna, a procesija je bila ispunjena entuzijazmom i duhovnim zanosom. Prva stanka bila je u franjevačkom samostanu gdje su se sudionici okrijepili i pomolili. Nakon blagoslova, hod je nastavljen do Trga bana Josipa Jelačića gdje je održana evangelizacija predvođena EZ Sveti Duh. Atmosferu na Trgu podigla je pjesma "Lijepa li si", koju su pjevali svi prisutni, uključujući slučajne prolaznike.

>>> FOTO: Tisuće mladih vjernika na hodočašću prema Svetom Duhu

Zagreb: Antunovski hod mladih koji predvodi fra Stjepan Brčina krenuo je iz Sesvetskih sela
1/11

 

Ovaj događaj, nastao 2019. po uzoru na padovanski "Cammino di sant Antonio" iz Italije, svake godine sve više jača duh zajedništva među mladima, pružajući im priliku za duhovno obogaćenje i zajedničko slavljenje Svetog Antuna.

 

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije