žalba nije prošla

Donald Trump ipak je izgubio!

prosvjedi protiv Trumpa
Foto: Reuters
1/7
05.02.2017.
u 10:18

Više od 1,8 milijuna potpisnika peticije on line zahtijeva da se državni posjet Trumpa svrsta na razinu običnog posjeta kako bi se kraljicu poštedjelo "neugodnosti" protokolarnog susreta s američkim milijarderom.

Okružni žalbeni sud u Seattleu odbio je, na zahtjev ministarstva pravosuđa, donijeti hitnu mjeru kojom se suspendira odluka suca Jamesa Robarta o poništenju predsjedničke uredbe o zabrani ulaska u zemlju državljana sedam muslimanskih zemalja.

Trump je ranije uvjeravao da će pobijediti, no to se ipak nije dogodilo.

 "Pobijedit ćemo. Pobijedit ćemo radi sigurnosti zemlje", kazao je Trump novinarima na svom imanju Mar-a-Lago na Floridi nakon što je Ministarstvo pravosuđa dostavilo sudu najavu žalbe na odluku okružnog suca Jamesa Robarta iz Seattlea i zatražilo da se njegova odluka trenutačno opozove do odluke višeg suda o žalbi ministarstva pravosuđa i na snagu vrati Trumpova uredba od 27. siječnja kojom se brani ulazak u zemlju izbjeglica i državljana sedam zemalja s muslimanskom većinom .

 Ministarstvo pravosuđa napisalo je kako odluka suca nanosi trenutačnu štetu američkoj javnosti i onemogućava provedbu izvršne uredbe te dovodi u pitanje nacionalno-sigurnosne procjene predsjednika o riziku kojeg predstavlja ulazak u zemlju određenih grupa i najboljem načinu za umanjivanje toga rizika.

Tisuće osoba prosvjedovalo protiv Trumpa

Od Londona do New Yorka, od West Palm Beacha do Berlina, tisuće osoba nanovo je prosvjedovalo protiv Trumpove protuimigrantske izvršne uredbe. Najveći prosvjed odvijao se u Londonu s oko 10.000 osoba, po procjeni Guardiana. Prosvjednici su se okupili kasno ujutro ispred američkog veleposlanstva na poziv nekoliko proturasističkih, pacifističkih i organizacija protivnih strogim mjerama te krenuli prema Trafalgar Squareu s transparentima na kojima je pisalo "Ne rasizmu! Ne Trumpu! Dolje Trump!"

Uz izvršnu uredbu koja zabranjuje ulazak u SAD državljanima sedam muslimanskih zemalja, a čiju je primjenu blokirao savezni sudac, organizatori su osudili "dosluh" konzervativne premijerke Therese May i milijardera kojega je pozvala u državni posjet Ujedinjenom Kraljevstvu tijekom 2017. Više od 1,8 milijuna potpisnika peticije on line zahtijeva da se državni posjet Trumpa svrsta na razinu običnog posjeta kako bi se kraljicu poštedjelo "neugodnosti" protokolarnog susreta s američkim milijarderom.

U Berlinu i Parizu približno tisuću osoba osudilo je izvršnu uredbu koju je u petak navečer blokirao savezni sudac iz Seattlea. U glavnom gradu Njemačke prosvjednici su se skupili kod Brandenburških vrata gdje se nalazi američko veleposlanstvo.

U West Palm Beachu, na Floridi, gdje Trump provodi vikend s obitelji, dvije tisuće osoba prosvjedovalo je u subotu navečer blizu njegova imanja Mar-a-Lago. Tajne službe spriječile su prosvjednike da se približe "zimskoj Bijeloj kući" kako su je prozvali predsjednikovi savjetnici.

Uzvikujući "To nije moj predsjednik" i noseći transparente s natpisom "Ne zabrani za muslimane, ne zidu", odlučili su prosvjedovati i protiv velikog plana izgradnje zida na meksičkoj granici. U Washingtonu je nekoliko stotina osoba s ružičastim kapama koje su postale jedan od simbola protivljenja novom američkom predsjedniku, također prosvjedovalo hodajući od Bijele kuće do Kongresa. U New Yorku gdje su prosvjedi protiv Trumpa postali gotovo svakodnevni, približno 3000 osoba odazvalo se na poziv homoseksualne zajednice da iskažu solidarnost s muslimanima i svim zajednicama koje bi mogle biti zahvaćene tom izvršnom uredbom izdanom 27. siječnja. Prvi put od Trumpova preuzimanja dužnosti 20. siječnja njujorška gay zajednica, uz potporu brojnih lokalnih političkih uglednika, organizira veliki prosvjed protiv Trumpa.

>>State Department ukinuo povlačenje viza, Trump: Mišljenje tog takozvanog suca je smiješno i bit će poništeno!

Komentara 60

ST
steve
09:27 05.02.2017.

Gospodine Trump, samo naprijed i ne okreci se. Sto se tice zida i mi smo ga trebali izgraditi.

MX
Mister X
09:42 05.02.2017.

Tisuće organiziranih osoba prosvjedovalo ""protiv""" Trumpa, Ne zbog plitike njegove i to u Londonu se okupilo 5- 10 tisuća ljudi od toga 20% djece i 30% mladih koji naravno neznaju ništa o čemu se zapravo radi i zašto su uu u povorci .. Dok milijuni koji su za Trumpa nisu protestirali ostali zadovoljni doma ili se bavili nekim pametnijim poslom !!!

DU
Deleted user
09:16 05.02.2017.

1,8 milijuna tih potpisnika su najvjerojatnije lobotomizirana i Goldštajnizirana ali na britanski način....pa zna se da gongovci, platforme 112, sarnavanke, borićke, pusići idu na brifinge upravo u ambasade velike Britanije, nizozemske, i primaju novce od istih tih liberalnih propovjednika. God bless Mr Trump....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije