tragikomično

Tko je sve i na čiji poziv ljetovao u Vladinim vilama ne zna ni premijer

vila kaštel,brijuni
Goran Jakuš/PIXSELL
31.07.2012.
u 09:00

Državne vile imale su tarifu za službene i osobne potrebe. Za Vilu Brijunka to je značilo 450 ili 9000 kuna dnevno

Pokušavajući doznati tko je sve, kada, koliko dugo, po kojoj cijeni i na čiji poziv lani ljetovao u brijunskoj vili Kaštel – jednoj od sedam državnih rezidencijalnih objekata na jadranskim otocima – došli smo do tragikomičnog otkrića da odgovor na to pitanje ne zna ni predsjednik Vlade Zoran Milanović!

Je li zbrka namjerna?

– Mi već deset dana čekamo odgovor, odnosno popis svih osoba koje su proteklih godina koristile rezidencijalne objekte u vlasništvu RH. U Agenciji za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) rekli su nam da evidenciju o gostima koji su odsjedali u državnim rezidencijama vodi samo jedna gospođa koja je, eto, na godišnjem odmoru – rekla nam je osoba bliska Vladi. Zanimljivo, i nama su ljudi iz AUDIO-a u neslužbenom razgovoru potvrdili da odgovor na naše pitanje zna samo “jedna gospođa koja je na godišnjem odmoru”.

– Problem nije nastao jučer i za to nismo krivi mi u AUDIO-u. Korištenje državnih rezidencija godinama je bilo u nadležnosti Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, sve do lani kada se taj ured zajedno s Fondom za privatizaciju stopio u AUDIO. Ured je bio vrlo netransparentan, a posljedica toga je i današnja zbrka oko knjige gostiju koji su ljetovali u državnim vilama – doznajemo od našeg izvora. Naš drugi sugovornik ide još dalje i sumnja da je zbrka bila namjerna i da je netko lovio u mutnome.

– Budući da nas toliko zavlače s traženim popisom gostiju, počeli smo sumnjati da se netko bogatio muljajući s računima – tvrdi naš izvor blizak Vladi.

Napokon se uvodi red

Naime, muljaže su bile moguće jer su sve državne vile imale dva cjenika - za službene i za osobne potrebe. Tako je bilo moguće da netko gostima naplati komercijalnu cijenu najma (koja za Vilu Brijunka iznosi 9000 kuna po danu), a prikaže ga kao najam za službene potrebe, koji iznosi 450 kuna dnevno za apartman I. kategorije i razliku spremi u džep.

Red u korištenje državnih rezidencija trebala bi uvesti prošlotjedna Vladina uredba prema kojoj će korištenje rezidencijalnih objekata odobravati Tomislav Saucha, šef kabineta predsjednika Vlade.

Komentara 10

BL
blabla
13:10 31.07.2012.

nemoguće da sto radili ,isuse bože???hahhahahhahahahh hrvacka

Avatar comparator
comparator
13:48 31.07.2012.

Jedva čekam listu onih vampira koji nam sisaju krv dok mi pokušavamo preživjeti.

DO
doktorica
09:06 31.07.2012.

Naime, muljaže su bile moguće jer su sve državne vile imale dva cjenika.....pa i država ima dva cjenika....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije