Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko:

MUP treba staviti u funkciju. Postoje indicije da je bilo zloporaba PNUSKOK-a i SOA-e

Tomislav Karamarko
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/6
07.01.2016.
u 14:00

Na pitanje zašto Petrov nije bio na sastanku, odgovorio je da ne zna, da misli da je u Metkoviću

Nakon sastanka s Borasom i Oreškovićem šef HDZ-a Tomislav Karamarko kazao je da su razgovarali o sveučilištima, projektu Hrvatska – zemlja znanja i prilagodbi školovanja potrebama gospodarstva.

– Bilo je zanimljivih tema. Sve je u cilju nekih bitnih reformi koje će biti potrebne hrvatskom gospodarstvu. Mislim da je vrlo važno povezati obrazovanje i gospodarstvo jer smo u disproporciji koja nije dobra i puno nas stoji. Naši kvalitetni kadrovi odlaze van, a nema razloga za to – objasnio je Karamarko.

Na pitanje zašto Petrov nije bio na sastanku, odgovorio je da ne zna, da misli da je u Metkoviću i da to ništa ne znači jer se čuju telefonski. Na pitanje je li istina da Orešković traži potporu u HNS-u, IDS-u i SDP-u, odgovorio je da ne zna ništa o tome.

– S obzirom na mjere koje će biti poduzimane i  reformske zahvate, mislim da je svima u  interesu da podrže tako nešto jer je to  početak ozdravljenja hrvatskog gospodarstva.  Za Vladu tražimo stručnjake jer Hrvatska u  ovom trenutku zaslužuje najbolje. Ali zasad još ne znamo tko će od njih biti u ekipi. Na svim razinama će biti mjesta za sve. Vas zanimaju samo ministri, ali to je vrh sante. Dvije stranke će se dogovarati o tome i usklađivati s Oreškovićem, a svi prijedlozi moraju biti potkrijepljeni dobrim CV-jevima, radnim biografijama, odnosno da to moraju biti ljudi koji su nešto u životu napravili – odgovorio je Karamarko.  

Na pitanje koliko je točna informacija da je Mostov kandidat za ministra unutarnjih poslova Vladimir Faber, Karamarko je poručio da se prestane više o tome govoriti jer je to već pomalo dosadno.  

– Nitko ne pita tko će biti ministar financija, gospodarstva, poduzetništva, energetike, a ja vam neću reći baš zato što stalno pitate o MUP-u. Mi ćemo se dogovoriti za MUP. Tu treba doći kvalitetan čovjek koji će MUP staviti u funkciju. Postoje indicije da je bilo zloporaba PNUSKOK-a i SOA-e, što je po meni nedopustivo. Tko god dođe, morat će provesti reforme ako je potrebno, a čini se da jest. I bit će pod paskom - kazao je Karamarko te dodao da se on s Mostom ne bori oko MUP-a.  

Osvrnuo se na aferu prisluškivanja i tvrdnje Ranka Ostojića kako nitko nije pratio Petrova.  

– Bio sam u tom svijetu pa nešto o tome znam. Malo se tu brkaju termini, jedno je praćenje, a drugo je izlistavanje poziva i izrada analize tih poziva. Mislim da to treba istražiti i ako je bilo tako kako u Mostu tvrde, netko za to treba odgovarati – tvrdi Karamarko.  

Idući će tjedan, kaže, razgovarati o konkretnim imenima u budućoj Vladi.  

– Raspravljat ćemo o njima, dogovoriti se ili ne dogovoriti se, svađati se ili ne svađati. U svakom slučaju, naći ćemo rješenje. Dvije stranke predložit će nekoliko kandidata, i mandatar može predložiti, sve su kombinacije moguće. Postoji međustranački dogovor. Zašto mislite da mi sad moramo imati neku marsovsku teoriju o kreiranju Vlade? – komentirao je Karamarko.  

Na komentar da se stječe dojam da mandatar Orešković nije autonoman u odlučivanju, Karamarko odgovara:  

– Pa Bože dragi! Stranke ga podupiru kao nestranačkog kandidata. Zar mislite isključiti obje stranke iz cijelog procesa? Zašto to od nas tražite? Zašto tražite loš odnos u ovoj situaciji?

>> Orešković: Tražimo najsposobnije ljude. Boras: Spominjala su se imena potencijalnih ministara

>> Iz USKOK-a me nisu zvali na razgovor u vezi praćenja

Komentara 169

AN
Antiflašist
14:16 07.01.2016.

Vladimir Faber?? are you f..n kidding me? pa lik je mjerna jedinica za zlouporabu policije i fabriciranje dokaza, ne mogu vjerovati, da li je moguce da ce most takvog pokvarenjaka staviti za ministra???????????

KR
kruti
14:12 07.01.2016.

svi znaju za čuveni softver I2 samo drug ostojić još 'ne zna',ali čini mi se da će i on uskoro saznati!!! ihihihi

KO
kompjuter
14:24 07.01.2016.

ma dajte se okanite gluposti i prepucavanja,dajte se već jednom uhvatite posla jer država samo tone,jednostavno se počela urušavati zahvaljujući svima vama neradnicima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije