Tonino Picula:

'Najava Srbije da će postaviti vojsku na granice stvara dodatne rizike'

Tonino Picula
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
15.09.2015.
u 14:23

Picula je upozorio da dodatne probleme može izazvati loša kombinacija izbjegličke krize i općih izbora koji će se održati u mnogim tranzitnim zemljama

Najava srbijanskih dužnosnika da će na svoje granice postaviti vojsku kao što je to učinila Mađarska, kako bi zaustavili povratak izbjeglica iz Mađarske u Srbiju, stvara dodatne političke i sigurnosne rizike u Europi, rekao je zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula.

- Smatram to vrlo rizičnom politikom za Europu jer će se u bliskom kontaktu naći ne samo nenaoružani i naoružani ljudi već i vojnici u različitim uniformama i to u vrlo nestabilnim uvjetima - rekao je Picula.

Picula je upozorio da dodatne probleme može izazvati loša kombinacija izbjegličke krize i općih izbora koji će se održati u mnogim tranzitnim zemljama u bližoj budućnosti. On se zalaže za "uključiv i holistički pristup", odnosno da se zemljama zapadnog Balkana, kao i Turskoj i ostalim zemljama u okruženju Sirije, ponudi puno partnerstvo.  

- No, najprije moramo uspostaviti vjerodostojan dogovor unutar same Europske unije - zaključio je zastupnik Picula.

>> Izbjeglice u kampovima započele štrajk glađu, dio pokušao srušiti ogradu

>> Na Facebooku izbjeglice savjetuju kako izbjeći mine na hrvatsko-srpskoj granici

Komentara 25

Avatar Pavel ic
Pavel ic
17:28 15.09.2015.

stace srbib popusit ce i od madara pa ce opet kukatni nakukavat i izokretat svoje postupke

D1
d12345
14:43 15.09.2015.

Zašto stalno forsirate ljevičarske političare iz europe....zašto niste objavili vijest o gđi. Petir i njenom izlaganju o Planned Parenthod-u i prodaji dijelova abortirane djece u Europskoj uniji.....smrdljivi ljevičarski novinari okupirali sve medije u Hrvatskoj.....

Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
14:56 15.09.2015.

Treba ih vratiti tamo od kuda su dosli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije