Prezentacija

Torta "Opatijska kamelija" asocira na mirise Mediterana

Torta01
Nel Pavletić/PIXSELL
25.07.2011.
u 16:25

Jedinstvenu, svesezonsku voćnu tortu od suhih smokava, badema, naranče, grožđica, čokolade i marcipana osmislila je umjetnica Yasna Skorup Krneta

Povodom Dana grada Opatije danas, točno u podne, u umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer” predstavljena je torta “Opatijska kamelija”. Inicijator je ove ideje Udruga ljubitelja kamelija "Iginio Scarpa" koja je i dosad uspješno promovirala kameliju kao cvijet koji je postao zaštitnim znakom Opatije. Za one koji ne znaju, vitez Iginio Scarpa prvi je uzgojio kameliju u opatijskom parku “Angiolina”. Udruga je u ožujku, u sklopu programa “Od prekrasnog cvijeta kamelije do slasne slastice & koktela” realizirala gastroponudu u Vili Angiolina, a u travnju upriličila već tradicionalnu izložbu kamelija “Kamelije opatijske rivijere” u Kulturnom klubu kavane Imperial.

I projekt “Opatijska torta” ima cilj revitalizirati brend kamelije i njezinu povezanost s Opatijom, koja već 160 godina živi u simbiozi s ovim gradom. Jedinstvenu, svesezonsku voćnu tortu “Opatijska kamelija” od suhih smokava, badema, naranče, grožđica, čokolade i marcipana osmislila je umjetnica Yasna Skorup Krneta, a tajni sastojak asocira na mirise i podneblje Mediterana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije