Poginulo dijete

Tragedija u Obrovcu na naslovnicama čeških medija: 'Moguće da su otišli u šumu i donijeli napravu'

Foto: Sime Zelic/PIXSELL/Screenshot
1/2
20.06.2024.
u 14:46

Iako su se u medijima prvo pojavili navodi kako je do tragedije došlo zbog mine, lokalno stanovništvo je takve navode odbacilo.

Tragedija češke obitelji kod Obrovca u kojoj je poginulo 9-godišnje dijete i ozlijeđeno više članova obitelji jedna je od glavnih vijesti u Češkoj. Podsjećamo, ženske osobe u dobi od 49 i 34 godina te 39-godišnji muškarac, svi državljani Češke, prevezeni su u Opću bolnicu Zadar gdje je ustanovljeno da su žene teže ozlijeđene, a muškarac je pušten na kućnu njegu nakon pružene prve pomoći. Na automobilu su nastala manja oštećenja. Iako su se u medijima prvo pojavili navodi kako je do tragedije došlo zbog mine, lokalno stanovništvo je takve navode odbacilo.

Češki mediji kao što su Blesk.cz i Lidovky.cz uglavnom prepričavaju hrvatske medije iznoseći detalje o tragediji.

"Nažalost, došlo je do nespecificirane eksplozije u kojoj je jedan češki državljanin poginuo, a još dvoje je ozlijeđeno", rekao je Daniel Drake, glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Češke Republike za Blesk u četvrtak. Prema riječima glasnogovornika, okolnosti tragedije još se istražuju, a češki diplomati u Hrvatskoj u kontaktu su s tamošnjom policijom.

Kako je došlo do nesreće, pitaju se i češki mediji. "Ravnatelj konzularnog odjela češkog ministarstva vanjskih poslova Pavel Pešek rekao je u četvrtak na Češkoj televiziji da bi jedan od scenarija mogao biti prisutnost eksplozivne naprave u automobilu, ili neeksplodirane mine, ili mogućnost da netko od osobe su otišle u šumu i donijele neku eksplozivnu napravu, npr. granatu. Pešek je naveo da češka strana komunicira s hrvatskom policijom od koje znaju na kakvim se istražnim verzijama radi. Pritom je naglasio da nijedna varijanta ne mora biti istinita", navode.

VIDEO: Mjesto u Obrovcu gdje je uslijed eksplozije poginulo devetogodišnje dijete

Blesk.cz prenosi i izjavu koju je jedan od svjedoka dao za Večernji list. "Začuo sam sam zapomaganje i vrisku i otrčao kako bih pomogao jer sam bio u blizini. Pored automobila ležalo je dijete. Jedna žena je ležala, druga se držala za oko. Muškarac koji je bio ispred automobila rekao mi je kako je podigao haubu jer je bio kvar na vozilu i da se onda začula eksplozija. Užas jedan. Ne znam je li eksplozivna naprava bila automobilu ili je dijete nagazilo na eksplozivnu napravu pokraj ceste. Ne znam ja to. Znam samo da je bilo strašno. Bila su četiri odrasla i jedno dijete u dva džipa. Hitna je brzo došla, ali djetetu nije bilo pomoći", vidno potresen o tragediji na obrovačkom području za Večernji list u telefonskom razgovoru rekao je Slobodan Olujić iz Bilišana.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Aurel
Aurel
19:05 20.06.2024.

pa dobro koliko treba tim nesposobnim 'cajcima da skuže što je eksplodiralo??? prosječno inteligentan čovjek bi nakon prvog nađenog šrapnela znao o čemu se radi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije