Bjelovar

Traže štednju pa “voze” po svom – nabavili novi Passat za 28.219 €

Auto sluzbeni Bjelovar
Damir Špehar/Pixsell
13.06.2012.
u 09:33

– Nakon mandata sadašnje vlasti, umjesto najavljenih projekata mogao bi ostati samo automobil – ironično poručuju iz GO HSLS-a

– Neugodno nas je iznenadila informacija da je Grad Bjelovar prije nekoliko dana kupio novi automobil VW Passat koji je namijenjen za gradonačelnika i njegove zamjenike. Ovo iznenađenje tim je neugodnije jer znamo da je ovo godina najgore recesije i zato smatramo da je ovo jednako licemjeran potez gradske vlasti kao i kada su prošle godine gradonačelniku i njegovim zamjenicima nezasluženo povišene plaće – piše u priopćenju gradskog HSLS-a.

 Drugima režu, sebi ne

Liberali nadalje podsjećaju da su gradski vlastodršci prošle godine pozivali na razumijevanje kada su smanjivali plaće odgajateljicama u vrtiću, vatrogascima, zaposlenicima knjižnice, muzeja i svih ostalih gradskih tvrtki i ustanova, navodeći tada da se mora štedjeti. Ističući da aktualna vlast nije otvorila ni jedan industrijski pogon niti je završila barem jedan kapitalni projekt, HSLS-ovci tvrde da se gradski čelnici ovim potezom rugaju građanima te zahtijevaju da gradonačelnik objasni odakle u ovoj krizi novac za novi automobil. Ironično zaključuju da bi nakon četverogodišnjeg mandata sadašnje gradske vlasti umjesto najavljenih projekata mogao ostati samo Passat.

 Sedam godina – prestaro

Odgovarajući na prozivke, gradonačelnik Korušec ističe da su se na nabavu odlučili jer je Passat kojim su se dosad služili star sedam godina i već dotrajao.

– Nabava je planirana u proračunu koji je prihvaćen na Gradskom vijeću i to kroz operativni leasing koji neće biti nikakvo financijsko opterećenje za Grad – ističe Korušec dodajući da je cijena nabavljenog Passata 28.219,50 eura. Dodaje da je vozni park Grada prilično star te da za iduću godinu planiraju nabavu još jednog kombija i automobila srednje klase.

– HSLS prigovara jer u vlastitoj nesposobnosti ne mogu predložiti ništa pametno i kreativno pa se bave minornim “tricama” – zaključuje Korušec.

Komentara 37

PR
promill
09:44 13.06.2012.

Ovo je već prava esdepeovska mantra, pazi sad: OPERATIVNI LEASING NIJE NIKAKVO FINANCIJSKO OPTEREĆENJE! Jesam li ja glup što si ne kupim takav automobil bez financijskog opterećenja! Jadni mi!

SC
stone cold
09:50 13.06.2012.

@promill Pa nije SDP u Bjelovaru na vlasti nego nekakva koalicija bivših HSLSovaca i HDZ HSS.

HE
hellbani
12:15 13.06.2012.

idemo dalje.. hdz+sdp :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije