Pustio ga u svoj dom da se istušira

Tražitelj azila nožem izbo svećenika jer mu nije htio dati novac

belgija policija
Foto: Reuters/PIXSELL
01.08.2016.
u 11:20

Svećenik je prebačen u bolnicu gdje je operiran i nije u životnoj opasnosti

Belgijskog svećenika napao je čovjek koji se predstavio kao tražitelj azila. Prvo je pitao svećenika Josea Vanderleea može li se istuširati, a potom je zatražio novac. Kada je svećenik rekao da mu ne može dati novac, čovjek ga je napao nožem.

Incident se dogodio u gradiću Lanaken, pokrajini Limburg, na granici Belgije i Nizozemske u nedjelju. "Rekao je da će zatražiti azil u Nizozemskoj," izvijestio je glasnogovornik tužiteljstva Limburg Bruno Coppin, naveo je list Het Laatste Nieuws.

Napad nije povezan s ISIS-om

Međutim, nakon tuširanja, čovjek je zatražio od 65-godišnjeg svećenika novac, no on ga je odbio. Muškarac ga je tada napao nožem. "Pastor Vanderlee branio se i zadobio ozljede ruku", rekao je Coppin, dodajući da je napadač pobjegao. Svećenik je prebačen u bolnicu i podvrgnut je operaciji, javlja RT.

"On nije u životnoj opasnosti", dodao je Coppin. Policija i tužitelji odbili su povezati ovaj napad s Islamskom državom, izvijestili su belgijski mediji, dodajući da osumnjičeni, nije stanovnik lokalnog izbjegličkog centra.

> > Zaklani svećenik darovao je zemljište za gradnju džamije

Ključne riječi

Komentara 10

AJ
ajmo
11:39 01.08.2016.

Ma nije valjda migrant.Inžinjer,Doktor,Profesor?

NE
nepenthe
11:50 01.08.2016.

Kad konačno shvate da je razlika u mentalitetu tolika da suživot nije moguć već će biti prekasno...U životinjskom svijetu svaka invazivna vrsta preseljenjem u njoj neprirodno okruženje istiskuje autohtonu

PA
pavel1001
11:50 01.08.2016.

inžinjer pa da nema svoj tuš???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije