09.10.2014. u 09:15

Osim toga, i građanima bi to bilo puno razumljivije i motiviranije bi davali potpise

Da je udruga U ime obitelji bila malo skromnija u svojim ambicijama izmjena izbornih pravila, cijele pompe i pritisaka tijekom prikupljanja potpisa za referendum ne bi uopće bilo. Štoviše, Željka Markić bi na čistac istjerala i HDZ, dojučerašnjeg saveznika, a sada povrijeđenog “prevarenog partnera”, i SDP, svog “prirodnog neprijatelja”, samo da je na referendumu ponudila jedno jedino pitanje – jeste li za uvođenje preferencijalnog glasovanja.

Baš me zanima tko bi joj se u tome suprotstavio kad se HDZ hvali da je upravo on omogućio preferencijalno glasovanje na prvim europskim izborima u Hrvatskoj, a i u SDP-u poručuju da nemaju ništa protiv preferiranoga glasa.

Osim toga, i građanima bi to bilo puno razumljivije i motiviranije bi davali potpise. Ali ne, Željka Markić i njezinoj ekipi to nije bilo dovoljno. Morali su u referendumsko pitanje utrpati karticu teksta i pokušati provući još nekoliko ključnih promjena, među kojima je i snižavanje izbornog praga s pet na tri posto. Izborno zakonodavstvo mora se mijenjati u cjelini i tim izmjenama mjesto je u Saboru. Referendumska inicijativa, s druge strane, pohvalna je zato što je političke elite prisilila na izborne promjene.

>> Željka Markić: Više od 368.000 birača potpisalo je za referendum!

Komentara 76

AJ
ajmo
09:20 09.10.2014.

Bravo Markićka naprijed treba razguz...i ove političke papučare . Slijedeči put se i ja uključujem kao dragovoljac jer zadnji put kad sam bio dragovoljac slabo smo obavili posao jar je ostalo HDZ=SKH i SDP= SKJ i to je cijela priča oko demokracije.

QQ
qqq
09:18 09.10.2014.

Ne možeš skromno protiv gramzivih.

Avatar atrpimir
atrpimir
09:24 09.10.2014.

Željka Markić - Žena s petljom(čitaj s mudima). Ja jedino mogu napisati da me iznenadilo u koliko su malom broju hrvati dali svoje potpise što znači da većina želi da ih se pljačka , mulja i laže od strane političkih stranaka na vlasti i oporbi! Pa....... živjeli!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije