Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera offside

Treneru Sesveta dao sam 25.000 € da u tim stavi igrače koje želim

saka
Goran Stanzl/Pixsell
15.09.2011.
u 23:26

Vinko Šaka, koji se kao organizator cijele te priče nagodio s USKOK-om pa je osuđen na godinu dana zatvora, svjedočio u nastavku suđenja nogometašima

ZAGREB – Goran Jerković (trener NK Croatije Sesvete, nap. a.) nije znao niti je sudjelovao u namještanju utakmica, iako sam mu ja davao novac... – odgovorio je jučer Vinko Šaka na upit Jerkovićeva branitelja u nastavku suđenja optuženim u aferi Offside.

Šaka, koji je označen kao organizator cijele te priče te koji se nagodio s USKOK-om pa je osuđen na godinu dana zatvora, na klupu za svjedoke sjeo je na prijedlog branitelja osmorice okrivljenika. Doveden je s izdržavanja kazne, a na upite branitelja odgovarao je mirno.

Upitan da objasni što znači da je Jerkoviću davao novac, Šaka je odgovorio. – Da u igru stavi igrače za koje sam želio da igraju. Ako su tamo bili menadžeri te ako bi se ti igrači prodali, dobio bi proviziju.

– Kako to mislite on bi dobio proviziju? Od kada treneri dobivaju proviziju za prodaju igrača? – zanimalo je predsjednicu vijeća Gordanu Mihaelu Grahovac.

– To je u Europi normalno. Ja sam prodavao igrače, a on bi uzeo proviziju. No on nije znao čime se ja bavim – kazao je Šaka, misleći na klađenje i namještanje utakmica.

Odgovarajući na daljnje upite, kazao je da je Jerkoviću dao 10, 10 i pet.

– Čega? 25 kuna? – tražila je razjašnjenje sutkinja. – Ne, 25.000 eura – objasnio je Šaka. (ija)

Šaka je bio optužen kao organizator cijele priče, no nagodio se s USKOK-om pa je osuđen na godinu dana

Ključne riječi

Komentara 4

MI
mirUsvijetu
00:22 16.09.2011.

Primaš mito, a ne znaš zašto? To samo kod nas ima. Otkad se to čovjek, kad dobije 25 000 eura, ne pita zašto ih je dobio?

JA
jadre
07:36 16.09.2011.

Vinko Šaka, trener omladinskog pogona Dinama i Lokomotive, prekrio je lice prilikom privođenja u USKOK ....................................još samo fali Bruno....M

SW
swimm
07:53 16.09.2011.

ma raspaliti mu kaznu od 100 000 EUR tek toliko da se podsjeti zasto je primao i od koga mito...i naravno zabrana rada u istoj bransi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije