IZGUBILI PODRŠKU

Tri mjeseca nakon formiranja kongoanska vlada dala ostavku

joseph kabila
AFP/PIXSELL
06.03.2012.
u 15:56

Vlada na čelu s Adolfom Muzitom podnijela je ostavku jer je izgubila podršku u parlamentu

Vlada Demokratske Republike Kongo na čelu s premijerom Adolfom Muzitom podnijela je ostavku samo tri mjeseca nakon provedenih predsjedničkih i parlamentarnih izbora, prenio je Yahoo.news. Glasnogovornik vlade u odlasku objasnio je kako je mandat okončan da bi predsjednik države Joseph Kabila, čija je stranka pobijedila na izborima održanima 28. studenog 2011., formirao novu vladu.

Iako je Kabilina Stranka za demokratsku obnovu (PPRD) odnijela pobjedu, rezultati su objavljeni tek 1. veljače ove godine kad je i došlo do promjene političkih snaga u parlamentu. Time je i pitanje vlade, na čijem je čelu bio vođa Ujedinjene lumumbističke stranke (PALU) koja je izgubila parlamentarnu većinu, postalo upitno pa je Muzito podnio ostavku.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije