Reakcija na napade

'Trojica Sanaderovih mušketira iz HDZ-a prepala se rezultata izbora'

grguricin ledenko
Hrvoje Jelavić/Pixsell
17.02.2011.
u 14:40

Franko Vidović (SDP) smatra da bi novi izbori za šibenski GV bili kontraproduktivni - Ivica Ledenko (HSP) poručuje HDZ-u da im je od partnera preostao jedino SDSS

ŠIBENIK – Nakon što su propala dva uzastopna pokušaja da se održi sjednica šibenskoga Gradskog vijeća te nakon učestalih optužbi koje iz HDZ-a upućuju na adresu šibenske gradske vlasti, reagirali su čelnici SDP-a i HSP-a. Oni su podsjetili da sjednice nisu održane jer su ih vijećnici HDZ-a napuštali ili uopće na njih nisu dolazili.

Franko Vidović iz SDP-a pak iznio je stajalište o pozivima na izvanredne izbore u Šibeniku koji dolaze od HDZ-a.

– U ovom trenutku novi izbori bili bi kontraproduktivni, iako nismo zadovoljni radom Gradskog vijeća. Kolege iz HDZ-a uporno opstruiraju rad Gradskog vijeća. Na kraju krajeva, i napuštaju sjednice, što i jest njihovo demokratsko pravo, no pitanje je kako se ono odražava na sve građane Šibenika – kaže Franko Vidović, čelnik šibenskog SDP-a.

Vidović se osvrnuo i na jučerašnje navode Novice Ljubičića iz HDZ-a, koji je gradske vlasti optužio za nelegalnost oko aktualne izgradnje osnovne škole u četvrti Meterize. Ustvrdio je da su svi radovi koji se izvode neophodni te pozvao policiju i Državno odvjetništvo da istraže i utvrde ima li doista nešto nelegalno u spomenutim ugovorima o gradnji škole.

O učestalim istupima HDZ-ovih čelnika u javnosti uoči skorašnjih izbora za mjesnu samoupravu reagirala je i Hrvatska stranka prava. Čelnik HSP-a Ivica Ledenko na istupe Ivice Poljička iz HDZ-a, koji je kritizirao predsjednika GV-a Gorana Grguričina (HSP), uzvratio je kako se čini da je "Poljičak prespavao izbore te kao da ne zna da više nije on predsjednik GV-a već da je u oporbi".

– Trojica Sanaderovih mušketira iz HDZ-a – Novica Ljubičić, Ante Kulušić i Tomislav Ninić, našli su se pozvanima da svima ostalima drže lekcije, kao što to čine proteklih dana u svojim javnim istupima, a zapravo su se prepali rezultata izbora za mjesnu samoupravu. HDZ se s pravom boji jer su ovo prvi izbori koji nisu pod njihovom palicom. Oni su tumačili zakone kako njima odgovara, oni su postavljali ljude na biračke odbore. Oni su, dakle, imali monopol nad mjesnom samoupravom. Taj monopol više nemaju: ostali su usamljeni, izgubili su sav koalicijski potencijal, uništili su sve svoje partnere osim jednoga kojega i te kako brižno njeguju. Naravno, riječ je o SDSS-u – ustvrdio je predsjednik županijskog HSP-a Ivica Ledenko.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
10:40 20.02.2011.

Koalicijski potencijal HSP-a je izvrstan: SDP, HNS i SDA. Inače, ovo je nekakva državotvorna stranka, ali ipak puna KOS-ovaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije