BUKTINJA U MEDULINU

Trojica Ukrajinaca izazvala požar u kojem su izgorjele 22 brodice: Više nisu u Hrvatskoj

Medulin: Požar na brodovima u marini.
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/21
16.08.2024.
u 13:07

Dok je drugo dvoje počinitelja čuvalo stražu, jedan od 25-godišnjaka se provukao kroz ograđeni dio mola

Utvrđen je identitet počinitelja koji su u svibnju izazvali veliki požar plovila u luci u Medulinu. Kako navodi Policijska uprava istarska, kazneno djelo počinila su trojica Ukrajinaca – 28-godišnjak i dvojica 25-godišnjaka. Kriminalističko istraživanje proveli su policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU istarske.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, ističe policija, utvrđeno je da su trojica ukrajinskih državljanina, po prethodnom dogovoru, 14. svibnja došla u Hrvatsku iz Poljske te su parkirali automobil na području Medulina. Od tamo su se uputili u smjeru nautičkog djela luke Medulin.

"Oko 3.40 sati, dok je drugo dvoje počinitelja čuvalo stražu, jedan od 25-godišnjaka provukao se kroz ograđeni dio mola te se uputio u smjeru veza na kojemu je bilo privezano plovilo, pulske oznake u vlasništvu 65-godišnjaka. Osumnjičeni je na plovilo bacio bocu sa zapaljivom tekućinom i prouzročio požar koji se proširio na obližnja 34 vezana plovila u luci, od kojih su 22 plovila potpuno izgorjela, dok su druga djelomično oštećena vatrom. Time je vlasnicima nanesena materijalna šteta u iznosu od oko dva milijuna eura", ustvrdila je PU istarska te dodala kako se intenzivno traga za počiniteljima koji se trenutačno ne nalaze na području Republike Hrvatske. Protiv njih su podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. 

 

GALERIJA Ogroman požar u Medulinu 'progutao' 22 brodice
Medulin: Požar na brodovima u marini.
1/21
Ključne riječi

Komentara 14

ZZ
Z-ZG
14:06 16.08.2024.

To što su možda iz Ukrajine ne znači ništa, mogli su biti iz bilo koje države - piromana i kriminalaca ima svuda. Barem mi, nažalost, imamo domaćih primjera na bacanje.

DT
Don’t look AP
14:02 16.08.2024.

A što reći. Možda… slava Ukrajini? Ne znam. Pričekajmo da nam premijer i EU kažu što smijemo, trebamo i što je tema. Za to vrijeme prikupimo malo pomoći za momke. Možda su bili malo uzrujani zbog cijena u Studencu.

KI
ki14
17:45 16.08.2024.

To oni treniraju kako ce da pozdrave Hazarsku brigadu kad se vrate iz Rusije poslije osvajnja Omska na celu sa svojim Zelembacom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije