Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROZVAO VLADAJUĆE

Troskot: 'Tko je odgovoran za odbačene higijenske potrepštine i fekalije u Mrežnici?'

Foto: Radio Mrežnica
1/2
13.03.2023.
u 17:09

Na konferenciji za novinare, zastupnik Mosta Zvonimir Troskot prozvao je župane i gradonačelnike da su od Duge Rese i Mrežnice napravili "septčku jamu i tampon zonu"

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot održao je konferenciju za novinare u Dugoj Resi, kako bi upozorio na onečišćenje rijeke Mrežnice.

"Kako bi se osjećali gradonačelnik Karlovca, gradonačelnik Duga Rese i karlovačka županica kada bi im se na prag njihove kuće iskipao sav otpad (higijenske potrepštine, tamponi, ulošci, fekalije nelegalnih objekata)?”, rekao je Troskot dok je s mještaninom Željkom Dugalićem, govorio na mjestu gdje se ispuštaju fekalije i otpadne vode u Mrežnicu.

“Ljudi su uz Mrežnicu nekada rukama hvatali živu ribu, nažalost danas na tim mjestima danas pliva smeće. Sve se to ispušta u Mrežnicu koja onda tako plovi prema Karlovcu gdje se blizu vodocrpilišta ulijeva u Koranu. Gradonačelnik Karlovca to itekako zna i nije ništa napravio po tom pitanju. Osim što je tijekom poplava od Karlovca napravio Aquapark i veliki pješčanik od djela grada koji se zove Brodarci (gdje se potencijalno pogodovalo građevinskim tvrtkama prilikom nabavke pijeska), kod Turnja nažalost velike količine fekalija i otpadnih voda ulazi u Karlovac. I nitko za to nije odgovarao. Službeno pitanje je postavljeno gradskim vlastima 6. 7. 2021. godine. Do dan danas se ništa nije dogodilo po tom pitanju”, rekao je Troskot.

“Gdje je odgovornost gradonačelnika Duge Rese? Gdje su vodni redari koji bi trebali pisati kazne za zagađivanje Mrežnice što je kazneno djelo? Gdje je županica koja Dugu Resu i Mrežnicu koristi za sukob s gradonačelnikom Duge Rese koji nije iz njezine vladajuće stranke? Gospodo vi ste dobili glasove od građana da ih zaštitite, a ne da od Duga Rese i Mrežnice napravite septičku jamu i tampon zonu”, apelirao je Troskot.

Više zelenih tema pronađite na Rezolucija Zemlja!

Komentara 1

MA
Matek
21:32 13.03.2023.

A kada je u HR itko za nešto odgovarao ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije