Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problem smeća u centru

Otpad iz splitske jezgre u trajektnu luku ili pred goste? Puljak: 'Sve ovisi o dogovoru'

Teretna luka Split
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/4
13.03.2023.
u 07:16

U ponedjeljak će biti predstavljen elaborat regulacije prometa u trajektnoj luci za koji će Split tražiti da bude dvosmjeran

Najava da će se na području splitskog gradskog kotara Spinut postaviti kontejneri koji će služiti za pretovar smeća iz malih kamiona koji ga prikupljaju u gradskoj jezgri u veće kamione, digla je na noge stanovnike te četvrti.

Ovisi o Butkoviću

Splitsko Gradsko vijeće već je odobrilo gradskoj Čistoći postavljanje tzv. pres-kontejnera u sportsko-rekreativnoj zoni, ali nakon prosvjeda stanovnika, iz splitske Gradske uprave su izvijestili da je Spinut tek plan B, dok na planu A rade već mjesecima. Naime, u ponedjeljak će gradonačelniku Ivici Puljku i suradnicima biti predstavljen elaborat regulacije prometa u trajektnoj luci, nakon čega će od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture zatražiti da se vrati dvosmjerni promet pa bi u tom slučaju otpad prikupljen u gradskoj jezgri ovdje pretovarivali.

Teretna luka Split
1/7

– Nakon predstavljanja elaborata, naše službe pripremit će prijedlog koji ćemo poslati u Zagreb i sve ovisi o odgovoru – izjavio je gradonačelnik Puljak te rekao da ne zna koliko će Grad Split čekati odgovor, ali se nada da će on stići brzo jer rješenje ne može čekati s obzirom na to da se treba pripremiti za turističku sezonu.

Otpad iz gradske jezgre sada se ujutro prekrcava kod Đardina, odnosno spomenika Grguru Ninskom, tik uz Dioklecijanovu palaču, gdje uvijek ima i prolaznika i turista. Ako Butkovićevo Ministarstvo odbije zahtjev Grada Splita, što bi se moglo dogoditi iz sigurnosnih razloga s obzirom na velik promet tijekom sezone u gradskoj luci u kojoj su i autobusni i željeznički kolodvor, plan B, odnosno kontejner u Spinutu opet će biti aktualan. Protivi mu se i čelnik GK Spinut Luka Kovač Levantin koji prikuplja potpise za peticiju koju ovih dana planira predati gradonačelniku Puljku i njegovu zamjeniku Bojanu Ivoševiću.

I dalje kod Đardina?

Iz Grada su poručili, ako plan A ne uspije, da će o prekrcaju u Spinutu opet odlučivati Gradsko vijeće. Puljak i njegov Centar imaju većinu sa SDP-om, čiji je vijećnik Davor Matijević podržao stanovnike Spinuta i najavio da će tražiti poništenje odluke o prekrcaju na njihovu području, ali i predložiti alternativna rješenja. Iz Grada Splita su poručili, ne prođe li lokacija u Spinutu, da imaju i plan C, koji bi najradije izbjegli. Naime, u slučaju da sve druge opcije propadnu, smeće prikupljeno u gradskoj jezgri i dalje će se prebacivati kod Đardina, ujutro i popodne. 

>> VIDEO Zagorska magistrala koju su mnogi nazvali i 'cestom smrti'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije