opačić:

'Trudnice su većini gospodarstvenika samo trošak'

milanka opačić
Žarko Bašić/PIXSELL
18.10.2012.
u 11:18

Milanka Opačić upozorila je da je u našoj zemlji trudnica kod velikog broja gospodarstvenika još uvijek samo trošak te da su skloništa puna žena žrtava obiteljskog nasilja

"Žene u izgradnji mira: Pristupanje pravosuđu žena u postkonfliktnim situacijama" naziv je cjelodnevne konferencije koja je počela u zagrebačkoj gradskoj vijećnici.

– Nezadovoljavajući položaj žena oslikavan je na regiji jugoistočne Europe koja je suočena s izazovima koje donosi napredak mira demokracije, sigurnosti, pravosuđa te euroatlantske reforme – rekla je Edita Tahiri, predsjednica Regionalnog ženskog lobija.

Visoki pokrovitelj konferencije, predsjednik Ivo Josipović, istaknuo je da smo na jugoistoku Europe prednjačili i u inventivnosti zločina.

– Prisilna trudnoća prepoznata je kao novi oblik zločina. Najveći ih broj nije procesuiran, a veliki je razlog što u pravosuđu nije sve poduzeto. Istodobno su sve žene u ratu činile sve da strahote budu manje, da rat stane, da se zatočenici puste – rekao je Josipović dodavši da, osim odavanja priznanja, zločin ne zastarijeva i mora uvijek biti u fokusu.

 Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić upozorila je da je u našoj zemlji trudnica kod velikog broja gospodarstvenika još uvijek samo trošak te da su skloništa puna žena žrtava obiteljskog nasilja.

>>Josipović ženama: Nikada nemojte trpjeti ni jedan oblik nasilja!

Komentara 20

GA
gavran
11:44 18.10.2012.

mozda i jesu. Ali, zato bi "socijalna" drzava trebala brinuti da i trudnice i nezaposleni i nesposobni imaju normalne uvjete za zivot dok su u takvom stanju. Pusti ti gospodarstvenike. Ima dovoljno novaca u drzavnom proracunu da trudnicama date prosjecne place dok su trudnice. Bez obzira da li su zaposlene ili ne. Samo manje kradite, a vise podijelite tom sloju ljudi. O trudnicama treba brinuti drzava, a ne gospodarstvenici.

BS
bstrabi2
11:47 18.10.2012.

Šta Opačićka zar vaša stranka nije socijalna?Možda bi se trebali pitat.Šta ste prije izbora obečavali trudnicama,a sad prozivate gospodarstvenike.Koje je Linić s raznim porezima popljačkao.U tom grmu leži zec...

Avatar Aahz
Aahz
11:43 18.10.2012.

Najveći trošak svim gospodarstvenicima i građanima su političari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije