REPUBLIKANSKI KANDIDAT

Trump održao prvi govor nakon atentata, pale teške riječi: 'On će pokrenuti svjetski rat'

Day 4 of the Republican National Convention in Milwaukee, Wisconsin
Foto: JEENAH MOON/REUTERS
1/7
19.07.2024.
u 06:31

"Kandidiram se da budem predsjednik cijele Amerike, a ne polovice Amerike, jer nema pobjede u pobjedi za polovicu Amerike", rekao je Trump u izrazitoj promjeni tona za tipično ratobornog bivšeg predsjednika.

Donald Trump prihvatio je u četvrtak republikansku predsjedničku nominaciju pred oduševljenom publikom od tisuća ljudi na Nacionalnoj konvenciji Republikanaca u Milwaukeeju svom prvom govoru nakon pokušaja atentata. "Kandidiram se da budem predsjednik cijele Amerike, a ne polovice Amerike, jer nema pobjede u pobjedi za polovicu Amerike", rekao je, u izrazitoj promjeni tona za tipično ratobornog bivšeg predsjednika.

Trump je opisao i kako je za dlaku preživio pokušaj njegovog ubojstva, rekavši oduševljenoj publici da je bio tamo samo "milošću Svemogućeg Boga". "Čuo sam glasno zviždanje i osjetio da me nešto jako, jako jako udarilo u desno uho", rekao je dok mu je uho još uvijek bio prekriven debelim zavojem. "Rekao sam sebi: 'Opa, što je to bilo? Može biti samo metak."

Republican presidential nominee and former U.S. President Donald Trump is joined on stage by his wife Melania, Ivanka Trump and Jared Kushner after he finished giving his acceptance speech on Day 4 of the Republican National Convention (RNC), at the Fiserv Forum in Milwaukee, Wisconsin, U.S., July 18, 2024. REUTERS/Mike Segar Photo: MIKE SEGAR/REUTERS
Foto: MIKE SEGAR/REUTERS

Kada je rekao okupljenima da "ne bi trebao biti ovdje", publika mu je uzvratila: "Da, jesi!" s fotografijama krvavog Trumpa koje su se prikazivale na ekranima iza njega. Trump je pohvalio agente Tajne službe koji su požurili biti uz njega te je odao počast poginulom vatrogascu Coreyu Comperatoreu ljubeći njegovu vatrogasnu kacigu.

Bivši predsjednik imao je neuobičajeno pomirljiv ton u uvodnim trenucima govora, kada je formalno prihvatio predsjedničku nominaciju stranke. Ali brzo se okrenuo prema uhodanim napadima na Bidenovu administraciju za koju je rekao da "uništava" zemlju. Tvrdio je bez dokaza da su njegove kaznene optužnice dio demokratske zavjere, upozorio da će Biden pokrenuti "Treći svjetski rat" i opisao "invaziju" migranata preko južne granice.

VEZANI ČLANCI:

Kao što je činio tijekom cijele svoje političke karijere, Trump je tvrdio da samo on može spasiti sve manju naciju od sigurne propasti. Prije govora prikazan je film o njegovom životu, okupljeni su pozdravili dolazak bivše prve dame Melanije Trump koja se pridružila ostalim članovima obitelji na tribinama, a Trumpa je predstavio predsjednik UFC-ove borilačke tvrtke Dana White. Prije toga oglasili su se i bivši profesionalni hrvač Hulk Hogan te Trumpov sin Eric.

GALERIJA Tko su djeca Donalda Trumpa? Sinovi vode posao, mezimica se posvetila obitelji, a jedna kćer objavila je i pjesmu

Day 4 of the Republican National Convention in Milwaukee, Wisconsin
1/37

Komentara 12

FF
FRU-FRU
10:35 19.07.2024.

mislim da će se Biden povući, ne samo zbog visokog broja godina, nego i zbog ovog neuspjelog atentata koji je trumpu dao veliku medijsku promociju i poguranac. Demokratima treba game changer,a Biden je jučer objavio da ima covid...za čovjeka u njegovim godinama, to je odličan razlog za povlačenje iz kampanje i prepuštanje mjesta mlađem kandidatu , što bi bio spas za svijet da ne mora iščekivait koji će 80.-gosišnjak dobiti još jedan mandat u Bijeloj kući

Avatar Detrolizator
Detrolizator
07:47 19.07.2024.

Ovo što se danas događa posljedica je lošeg trumpovog vođenja USA u prošlom mandatu pa su tijekom njegova mandata sve diktature počele dizati glave i pokrenule ratove diljem svijeta jer trump nije djelovao u svom mandatu kada je trebao! Pogledajte što se događa u Afganistanu, Siriji, Ukrajini, Iranu, Sj.koreji, prijetnje ratom Tajvanu...sve je to rezultat trumpovog guranja glave u pijesak i izbjegavanje rješavanja problema. Sviđalo nam se to ili ne, svijet je ipak bio sigurnije mjesto dok se USA držala uloge svjetskog policajca, ali trump je sve gledao kroz novac i zaključio je da to puno košta. Da, demokracija i sloboda koštaju, ništa se ne dobije besplatno!

VL
VladaSavage69
08:54 19.07.2024.

Trump mafijas i takvog se bira za vođu neke velike drzave rusi ga dizali 10 puta u zivot kurve droga alkohol takav je to covijek

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije