katastrofa

Tsunami stigao do Rusije, traje evakuacija na Havajima

japan
afp/pixsell
11.03.2011.
u 12:45

Tsunami se približava Novom Zelandu brzinom od oko 800 kilometara na sat

Valovi tsunamija nastalog nakon razornog potresa u Japanu stigli su do Kurilskih otoka i Sahalina, zbog čega su ruske vlasti evakuirale 11.000 ljudi, prenose agencije.

Počela je i evakuacija stanovnika američkog otočja Havaja. Procjenjuje se da bi tsunami za sedam sati mogao stići čak i do Aljaske.

Geolog iz Aucklanda Chris Buckley izjavio je za BBC da se tsunami približava Novom Zelandu brzinom od oko 800 kilometara na sat.

– To izgleda kao da superbrzi vlak juri ravno na nas – kazao je Buckley.

Upozorenje od tsunamija objavljeno je za cijelu zapadnu obalu SAD-a te za sve zemlje Tihog oceana, uključujući Australiju i Čile.

 

Ključne riječi

Komentara 15

OB
-obrisani-
15:09 11.03.2011.

nahebo si...

OB
-obrisani-
15:13 11.03.2011.

bogami sve ove zemlje (samo ne prijateljske Chile) koje su priznale moju marvu dobivaju poklon odozgo. Brat Hrvat sreca vasa pa ste malo dalje od pacifik.

LJ
ljakse
13:26 11.03.2011.

U jbt ja sam u Australiji...:(((!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije