OGLASIO SE I BOŽINOVIĆ

Tucaković o ružnom ispadu žena koje su vatrogasce prozvale nakazama: 'To je vrlo nekorektno'

Plenković i Von der Leyen u posjetu Nastavnom regionalnom središtu za vatrogastvo u Vučevici
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/4
01.08.2024.
u 13:04

– U ovom trenutku ne znam, a prema informacijama koje imam, izgleda da se ne radi o tome da je netko zaustavljen jer je htio nositi vodu ili htio gasiti požar. Ni jedno ni drugo nije se pokazalo točnim – odgovorio je Božinović na dodatno pitanje o slučaju i mogućem uzroku incidenta.

Jučerašnji ispad dviju žena pred kamerama RTL-a, u kojem vatrogasce nazivaju nakazama, a napadaju i policijske službenike, izazvao je veliku reakciju javnosti i službi. "Od ovoliko Krke, nakaze jedne, nakaze, nakaze! Ćaća mi se doli guši, sve je napravio za ovu državu. Oni ni prstom da maknu! Ni prstom! (...) Nakaze jedne", ispred kamera je agresivno vrištala mlađa žena. Na kraju se ispostavilo da je riječi o Nedi i Anni Dujić, supruzi i kćeri HDZ-ova predsjednika uprave Hrvatskih šuma, Nediljka Dujića

Takav čin naišao je na osudu javnosti, a za komentar su upitani i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. – O samom tom događaju policijska uprava sigurno će provesti istraživanje u smislu prikupljanja svih relevantnih činjenica i temeljem toga će se poduzeti određene radnje – izjavio je Božinović.

– Ne znam što će oni napraviti niti je moj posao da im nekim drugim kanalima, a pogotovo ovako javno, šaljem poruku kako bi policija u konkretnom slučaju trebala postupiti. Prema tome, policija, siguran sam, radi svoj posao, radit će ga i u ovom slučaju, a vidjet ćemo što će pokazati istraživanje koje će provesti – odgovorio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

– U ovom trenutku ne znam, a prema informacijama koje imam, izgleda da se ne radi o tome da je netko zaustavljen jer je htio nositi vodu ili htio gasiti požar. Ni jedno ni drugo nije se pokazalo točno", odgovorio je Božinović na dodatno pitanje o slučaju i mogućem uzroku incidenta.

VEZANI ČLANCI:

Na pitanje jesu li pretjerale, rekao je samo da će to policija procijeniti. "To nema nikakve veze. Barem smo mi u MUP-u pokazali da ne vodimo računa o tome tko je počinitelj, već samo je li neko djelo počinjeno", odgovorio je na pitanje o povezanosti žena s poznatim HDZ-ovcem, Nediljkom Dujićem. 

Što misli o tom nemilom slučaju novinari su pitali i glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića koji je danas nazočio sjednici Vlade, a potom izašao pred novinare da izvijesti o velikim požarima koji su proteklih dana harali po Dalmaciji.

Vrlo je nekorektno, da ne upotrijebim neke druge riječi, prema vatrogascima i prema policiji i svim drugim ljudima koji tamo žrtvuju svoje živote, a oni su u svakom trenutku ugroženi. Govoriti tako ljudima koji su došli tamo pomoći u najmanju je ruku nekorektno i komentirati to dalje ne želim. Mi ćemo svoj posao odraditi, čuvati se i boriti se da obranimo svaki dio, kao što smo to nastavili i jučer tijekom noći i jutros kad se pojavila vatra na Roškom slapu, pa smo uputili kanader. I vojska i policija i vatrogasci tu su uz svoje ljude i zaštitili ih", rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković o već spomenutom incidentu. 

 

GALERIJA Katastrofalni prizori nakon požara: Pogledajte pustoš koju je vatra ostavila

Plenković i Von der Leyen u posjetu Nastavnom regionalnom središtu za vatrogastvo u Vučevici
1/67

Komentara 10

Avatar MK3
MK3
15:42 01.08.2024.

Možda bi čovjek trebao dati ostavku, pa da žena i kćer vide koliko je Hrvatska ne samo njemu, nego i njima dvijema dala a da je one dvije očito Hrvatsku nićim nisu zadužile "a komandovale bi vatrogascima kao da ne postoji organizacija"...

Avatar Vrsalj
Vrsalj
15:51 01.08.2024.

Mora da je rada b uzor

VL
vladek370
16:07 01.08.2024.

Sad da napiše što mislim o njima dobio bi crveni karton.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije