akteri suđenja

Tužiteljica kamena lica protiv Sanaderove odvjetničke ekipe

Sanader (1)
Foto: Boris Ščitar/Pixsell
1/4
04.11.2011.
u 18:59

U Sanaderovu braniteljskom timu uloge su podijeljene pa je tako samo Prodanović držao uvodni govor

Sudac koji je jasno dao do znanja tko je gazda u sudnici, tužiteljica čije lice izgleda kao kamena maska i s njega se ne može iščitati nikakva emocija, branitelj koji suvereno vlada pravnom materijom... I naravno, nekad najmoćniji čovjek države, čiji je ego velik kao kuća i koji sve češće pokazuje kako se našao u situaciji na koju baš i nije navikao. Tako bi se najkraće mogli sažeti dojmovi nakon prva dva (zapravo tri, ako računamo prošlotjedni neuspjeli pokušaj) dana suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu. Iako svatko od spomenutih aktera ima svoju ulogu u suđenju stoljeća, kako su ga nazvali mediji, nedvojbeno je da je glavni lik na toj pravosudno-medijskoj pozornici Ivo Sanader.

 Bivši premijer od prošlotjednog se "bolesnika" ovaj tjedan prometnuo u Sanadera kakvog pamtimo – elokventnog komunikatora, na trenutke arogantnog.

U sudnici se ponaša kao da je za govornicom, a pri tome ostavlja dojam kao da očekuje da svaka njegova izgovorena riječ bude popraćena pljeskom. No, ako se Sanader katkad i zaboravi, brzo mu doleti upozorenje suca Ivana Turudića, inače poznatog po tome da ne dopušta nikakve ispade, upadice i bahaćenja u svojoj sudnici. Kad je pak riječ o preostalim akterima ove pravosudno-medijske priče, Tamara Laptoš odaje dojam osobe koju nitko i ništa ne može izbaciti iz takta. Uz to nije ni najmanje impresionirana činjenicom da pred njom sjedi nekada najmoćniji čovjek države. S druge strane, Sanaderov braniteljski tim za sada je pokazao da su uloge i među njima podijeljene.

Odnosno, da se točno zna tko će se od njih troje – Čedo Prodanović, Jadranka Sloković i Goran Suić – baviti kojim dijelom optužnice. Prodanoviću je tako pripao uvodni govor, dok je danas svakog od troje svjedoka ispitivao drugi branitelj. Ne treba ni sumnjati da će se ta "podjela poslova" nastaviti i u nastavku postupka.

Komentara 4

OB
-obrisani-
19:50 04.11.2011.

Samo stisnite Sanadera, za sve nedaće koje je i sam donio Hr narodu. Vrijeme je da platiš !

DC
DC
01:54 05.11.2011.

\"Tužiteljica Tamara Laptoš nije impresionirana činjenicom da ispred nje sjedi Sanader\" __________________________________________________________________ Hrabra je ta tuziteljica \'kamena lica\', svaka joj cast. Zanemarimo cinjenicu da je bivsi premjer u punom pritvoru i da je vec osuden od strane medija i velikog dijela javnosti.

JA
jalnus
13:49 05.11.2011.

Posteno sudjenje? Pa tog je suca pukovnik postavio. I bas se nije mogao nac drugi sudac? Is, zmijo,is

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije