IZ STANICE KARLOVAC

Tužna objava HGSS-ovaca: Uginuo je njihov četveronožni kolega Thor

Foto: HGSS
1/4
14.10.2024.
u 08:42

Šarplaninac Thor spasio je brojne ljude tijekom godina svoje službe, naveli su, pa čak i izvan granica Hrvatske.

"Thorove umorne šape sada su pronašle zasluženi odmor. Pozdravi nam ekipu tamo gore, prijatelju", ovim su se riječima oprostili HGSS-ovci od svog ljubljenog člana ekipe, četveronožnog kolege Thora iz stanice Karlovac.Šarplaninac Thor spasio je brojne ljude tijekom godina svoje službe, naveli su, pa čak i izvan granica Hrvatske.

"Thor i njegov vodič Dubravko Butala – Bana činili su uigran tim, uvijek spreman odgovoriti na poziv i krenuti u akciju spašavanja života. Thor je u svojoj karijeri potražnog psa u HGSS-u prošao mnogo obuka, proputovao ne samo Lijepu Našu nego i daleko izvan granica", naveli su.

Uz to, Thor je uspješno pronalazio nestale osobe, a posebno ga se pamti i nakon potresa u Petrinji gdje je tragao za ozlijeđenima u ruševinama kuća i zgrada. ''Najviše od svega, Thor je bio dio Banine obitelji i njegov najbolji prijatelj'', naveli su.

.POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije