Agresivno ponašanje

TV postaja ubojici novinarke i snimatelja više puta rekla da traži liječničku pomoć

Vester Flanagan
Foto: Reuters/PIXSELL
27.08.2015.
u 09:50

Flanagan je bio ukoren jer je verbalno napao kolegu te zbog oštrog jezika i agresivnog govora tijela dok je radio kao novinar

Prema dopisima koje je dobio britanski list The Guardian, Vesteru Flanaganu koji je u srijedu ubio novinarku i snimatelja u Virginiji, šefovi su rekli da potraži liječničku pomoć nakon što su se njegovi kolege na televizijskoj postaji gdje je radio sa svojim jučerašnjima žrtvama više puta žalili na njega.

Dan Dennison, tadašnji direktor vijesti na WDBJ7, Vesteru Flanaganu koji se na televiziji pojavljivao pod imenom Bryce Williams slao je interne poruke koje je kopirao i poslao drugim kolegama, javlja The Guardian. Flanagan je bio ukoren jer je verbalno napao kolegu te zbog oštrog jezika i agresivnog govora tijela dok je radio kao novinar.

Interne dopise o Flanaganovu ponašanju Dennison počeo slati u svibnju 2012., dva mjeseca nakon što je Flanagan počeo raditi na toj postaji.

– U tri različita navrata u posljednjih mjesec dana ponašali ste se na način koji je rezultirao time da se jedan ili više vaših suradnika osjeća ugroženo ili neugodno – kazao je Flanaganu Dennison.

Ubojici novinarke i snimatelja rečeno je i da kontaktira profesionalce za pomoć radnicima u kompaniji Health Advocate. Flanaganu je Dennison 30. srpnja 2012. poručio da je to obvezno te da, ako ne ispuni zahtjev, da će to rezultirati prekidom radnog odnosa.

Dennison je na Badnjak iste godine kolegama poslao email u kojem je naveo da je upravo upozorio Flanagana da ima posljednju šansu da sačuva posao. Otpušten je tri mjeseca poslije, nakon čega je tužio postaju.

Podsjetimo, 41-godišnji Vester Flanagan jučer je ubio novinarku Alison Parker (24) i snimatelja Adama Warda (27) dok su intervjuirali ženu u trgovačkom centru nakon čega je presudio sebi. U pucnjavi je teško ozlijeđena Vicki Gardner.

>> Ubojica novinarke i snimatelja otkrio motiv stravičnog zločina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije