mirovina za mito

U Bjelovaru nova uhićenja zbog invalidskih mirovina

mirovinsko bjelovar (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
19.11.2011.
u 14:02

Priveden je, neslužbeno doznajemo, vještak Y.A.A. (50). Njega Uskok sumnjiči da je "sređivao" invalidske mirovine.

USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv 20 hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela, primanja i davanja mita, pomaganja u davanju mita te protuzakonitog posredovanja.

Neslužbeno doznajemo da su djelatnici Uskoka još jučer pročešljali zgradu Zavoda za mirovinsko osiguranje u Bjelovaru te da je priveden vještak Y.A.A. (50). Njega Uskok sumnjiči da je kao ovlašteni vještak HZMO-a u Bjelovaru tijekom 2011. godine zainteresiranim osobama za novčanu naknadu izdavao nalaze i mišljenja o radnoj sposobnosti na temelju kojih su tim osobama priznavana prava na invalidske mirovine ili mirovine u većem iznosu neovisno o postojanju stvarnih osnova za to.

Prvookrivljenik je okupio i u zajedničko djelovanje poveza drugookrivljenika, trećeookrivljenika, četvrtookrivljenika, petookrivljenika i šestookrivljenika koji su, sukladno prethodnom dogovoru, uz novčanu naknadu, pronalazili osobe koje su bile zainteresirane za takvo stjecanje ili uvećanje invalidske mirovine, kontaktirali s tim osobama, upućivali ih da prikupe potrebnu dokumentaciju i ugovarali im sastanke s prvookrivljenikom, stoji u priopćenju Uskoka.

Od ostalih okrivljenika preuzimali su zatraženi novac i dogovoreni iznos predavali prvookrivljeniku koji je nakon preuzimanja novca izdavao dogovorene nalaze i mišljenja.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika

Komentara 65

HA
halosk
17:44 19.11.2011.

Ispričavam se 1996.g

MO
modovisisajteMaraschino
14:20 19.11.2011.

zanima me jedna stvar... ja sam invalid (pravi) i uvijek moram voditi bitku i dokazivati da sam invalid kad trebam ono sto me po zakonu pripada a kako onda ovi lazni nikad ne moraju dokazivati?

Avatar mlohavi
mlohavi
16:07 19.11.2011.

ajmo pogađat koliko od ovih 20 lažnjaka su adz-ovci... ja mislim 19... onaj jedan je ženska (adz-OVKA)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije