Akcija policije

U blizini hrvatsko-slovenske granice zatečeno 50-ak ilegalnih migranata, četvorica organizatora završila u pritvoru

granica
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
16.08.2016.
u 18:12

Tijekom istrage od organizatora su oduzeti novac, mobilni telefoni, navigacijski uređaj i drugi predmeti

Primorsko-goranska policija je tijekom vikenda u blizini državne granice zatekla ukupno 50-ak ilegalnih migranata i svima je određen rok za napuštanje Hrvatske, a četvorica organizatora, srbijanskih državljana, uz kaznenu prijavu odvedeni su u pritvor.

Četvoricu organizatora (26,29, 38, 44) i 40 stranih državljana policija je pronašla jučer oko 7 sati u mjestu Lisac, u blizini državne granice. Zatečeni su u dvama vozilima, od kojih je jedno bilo teretno i u njemu se nalazilo 26 turskih, šest iračkih, po tri državljana Pakistana i Sirije te dva indijska državljanina.

Tijekom istrage od organizatora su oduzeti novac, mobilni telefoni, navigacijski uređaj  i drugi predmeti, a zbog sumnje da su počinili kaznena djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka stranaca u Hrvatskoj prijavljeni su Državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku.

Određen im rok za napuštanje Hrvatske

Za 40 ilegalnih migranata izdano je rješenje o protjerivanju i određen rok za napuštanje Hrvatske.

Službenici granične policije spriječili su tijekom vikenda i pokušaj ilegalnog prelaska državne granice kod Šapjana i Pasjaka 12 stranih državljana – četvoricu alžirskih državljana, dva državljana Maroka te po jednog državljanina Libije, Saharske Demokratske Republike, Sijera Leonea i Sirije, koji su prekršajno kažnjeni.

Na području Pasjaka je u pokušaju ilegalnog prelaska hrvatsko-slovenske granice zatečen i državljanin Srbije. On je u Hrvatsku ušao nelegalno, a tako je planirao prijeći i granicu sa Slovenijom, budući da mu je zabranjen ulazak u zemlje schengenskog prostora. Određen mu je rok za napuštanje Hrvatske, a prekršajno je kažnjen kosovski državljanin, koji mu je pomagao pri ilegalnom  prelasku granice. 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
18:41 16.08.2016.

kakva bi to bila krađa ili šverc a da nije srbin umješan ?

WO
Wolff
20:35 16.08.2016.

"Određen im rok za napuštanje Hrvatske", ili drugim riječima, pušteni su na slobodu, jel tako? Hrvatska će ovakvim stavom postati hot-spot za izbjeglice ako Erdogan one u Turskoj odluči poslati u EU. Naši EU susjedi dižu ograde dok Orepić ponosnoo izjavljuje 'Hrvatske se granice nikada neće oviti žicom'.

Avatar croatxl
croatxl
22:00 16.08.2016.

Kako to da niko nepita na koi nacin dodu do HR-SL granice kako prelaze bratsku granicu sa srbickom,alooo policijo orepicu kako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije