od 35 do 63 godina

U četri mjeseca 40 puta dilali: Uhićeno šest dilera i heroinskih ovisnika u Zadru

Zadar: Konferencija MUP-a o zapljeni kokaina, heroina i amfetamina
Foto: Sime Zelic/Pixsell, ilustracija
03.06.2024.
u 14:09

Četvorica osumnjičenika predana su pritvorskom nadzorniku dok se državnom odvjetništvu dostavlja kaznena prijava

Zadarska policija uhitila je šest muških osoba u dobi od 63, 53, 48, 43, 43  i 35 godina kod kojih je utvrđena sumnja da su u razdoblju od početka travnja ove godine na zadarskom području nabavljali te u najmanje 40 puta prema drugim osobama preprodavali drogu heroin.

- Tijekom kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga obavljene su pretrage domova i prostorija koje osumnjičeni koriste, gdje je kod 63-godišnjaka pronađeno oko 7,3 g heroina, pakiranog u više pojedinačnih vrećica, digitalna vagu, mobitel te novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droga, dok je od osumnjičenog 43-godišnjaka oduzeto oko 8 grama heroina, pakiranih pojedinačno, digitalna vaga te mobilni uređaj.

Dalje, prilikom pretrage kod 35-godišnjaka je pronađena vaga i mobilni uređaj, a od 48-godišnjeg osumnjičenog je oduzet mobitel, kao i od drugog 43-godišnjaka, kod kojeg su pronađene i tablete Heptanona.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, poradi sumnje na kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama četvorica osumnjičenih u dobi od 63, 53, 48, i 43 godina su predani pritvorskom nadzorniku, dok se nadležnom državnom odvjetništvu dostavlja kaznena prijava.

Protiv druge dvojice osumnjičenih, 35- i 43-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava, te se protiv 43-godišnjaka podnosi i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga - istakli su iz zadarske policije. 

VIDEO Više osoba ozlijeđeno u izlijetanju vozila, a potom i naletu vozila na djelatnike HAC-a

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije