Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJE 27 GODINA

U Daytonu je zaustavljen rat, ali i potvrđena konstitutivnost triju naroda

daytonski sporazum
Tomislav Miletic/PIXSELL
21.11.2022.
u 08:54

Potpisivanje Daytonskog mirovnog sporazuma bilo je kruna iznimnih napora američke vanjske politike usmjerenih prema zaustavljanju ratnih sukoba u Bosni i Hercegovini, a koji su imali i neposrednog odjeka na stabilizaciju ukupnih odnosa na jugoistoku Europe. Jasno je i kako do otvaranja pregovora ne bi moglo doći bez promjene paradigme na bojišnici.

Komentara 2

GO
goran2hr
11:03 21.11.2022.

Uskratili naši "prijatelji" ("partneri", "saveznici", "strateški saveznici") BiH Hrvatima njihov entitet i natjerali ih da u ratu poraženim Srbima daju teritorij, kako bi se opet namirili na 49% BiH. S tim i dalje, kroz godine marljivo rade na obespravljivanju Hrvata.. A sada malo fantazirajmo o "potvrđivanju konstitutivnosti"....

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
09:31 21.11.2022.

Višpe je nego jasno da svi akteri u BiH a i van nje žele politički umiroviti Bakirovu želju da BiH pretvori u svoj " mali Sultanat " ! Jedino tako BiH može naprijed.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?