VIŠA SILA

U eksploziji auta izgorjelo sve osim Gospine slike!

17.06.2009.
u 10:47

Znači, Gospa me spasila, tiho si je rekao Žarko Jokić danas ujutro, oko osam sati, nakon što je u trenutku izbjegao smrt u eksploziji svog automobila. Od Renaultove lagune ostala je samo izgorena olupina, te, čudno, netaknuta slika Gospe.

Stoga baš njoj Žarko zahvaljuje što je ostao živ, nakon što je u njegovu deset godina starom automobilu eksplodirala puna plinska boca, a potom i rezervoar benzina, koji je danas ujutro također napunio.

Pomislio na pokojnu ženu
Uvjeren je da baš viša sila nije dopustila da se u eksploziji koja se, kako veli, čula u cijelom Radovinu pokraj Zadra, dogodi tragedija.

– Ujutro sam krenuo podići mirovinu u Zadar i kad sam se vraćao, stao sam na benzinskoj crpki kod Zadra, gdje sam napunio za 100 kuna benzina i cijelu bocu plina jer se na plin vozim od listopada prošle godine. Sve je bilo u redu do dolaska na skretanje za Radovin kod Visočana kad sam u retrovizoru uočio da mi kod zadnje lijeve gume gori vatra – priča Žarko i dodaje kako se baš s te strane nalazio spremnik s plinom.

Odmah je htio zaustaviti auto, no ipak je odlučio odvesti se još 150 metara izvan naselja.

– Stao sam kad sam došao na čistinu i maknuo se od automobila. Odmah sam nazvao 112. Ubrzo je došla i policija, a potom se dogodila jaka eksplozija u kojoj je sve izgorjelo u autu osim slike Gospe – kaže Žarko Jokić, odnedavni stanovnik Radovina, u koji se doselio iz Rijeke.

– Tu sam pokopao suprugu i odlučio sam ostati u vikendici.

Nakon eksplozije koju sam preživio, kad sam vidio sliku Gospe čitavu pokraj automobila, pomislio sam na svoju suprugu – ispričao nam je Žarko pokazujući izgorjelu olupinu lagune u kojoj nije pronašao ni ključeve, a trenirka, naočale i ostale stvari, kao i rokovnik u kojem je bila Gospina slika, u cijelosti su izgorjeli.

Kobna instalacija
O šteti na automobilu ne kaže mnogo, samo dodaje da vjeruje kako se takav auto može kupiti za nekoliko tisuća eura.

Dodao je i da je plin u automobil, nakon što su mu u jednom istarskom mjestu kod Labina rekli da je to manji trošak, stavio u listopadu prošle godine. To ga je, kako nam je rekao, stajalo 8000 kuna, a na kraju umalo i života.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije