Prava zima

Snijeg zabijelio G. kotar i Liku, izdano upozorenje za Dalmaciju!

snijeg
Foto: HAK
1/5
22.11.2013.
u 12:19

Na stranicama DHMZ stoji kako je na mjernoj postaji Parg u Čabru u 7 sati izmjereno sedam centimetara novog snijega, dok je na Crnom Lugu u Risnjaku palo 4 centimetra snijega. Na Zavižanu ima 26 centimetara, ali starog snijega.

U Gorskom kotaru pada snijeg, a HAK piše da su na području Vrbovskog, Delnica i Čabra proglašeni zimski uvjeti.

Na stranicama DHMZ stoji kako je na mjernoj postaji Parg u Čabru u 7 sati izmjereno sedam centimetara novog snijega, dok je na Crnom Lugu u Risnjaku palo 4 centimetra snijega. Na Zavižanu ima 26 centimetara, ali starog snijega. Crometeo piše da je snijeg zabijelio veći dio Like. Oko 11 sati je temperatura na automatskoj meteorološkoj postaji prema podacima mreže Pljusak.com u Stajnici bio je - 0,1 stupanj Celzijev, u Jelavici 0,5 stupnjeva, a u Brinju 1,7 stupnjeva. U sva tri mjesta pada snijeg koji je formirao i snježni pokrivač.

Narančasto upozorenje

Meteoalarm za danas je izdao "narančasto" upozorenje zbog kiše i vjetra u dubrovačkoj regiji te zbog jake kiše u splitskoj, kninskoj i gospićkoj regiji. U splitskoj i riječkoj regiji na snazi su i žuta upozorenja zbog jakog vjetra.

Narančasto upozorenje znači da je vrijeme opasno. "Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva dana od vaših državna tijela", piše Meteoalarm.

Žuto upozorenje znači da je vrijeme potencijalno opasno. "Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike", objašnjava Meteoalarm.

Olujno jugo

Meteorolozi za danas najavljuju pretežno oblačno i povremeno s kišom, a na Jadranu i grmljavinom, a u gorju iznad 600 do 700 m nadmorske visine i snijegom, prije svega u Gorskome kotaru i Lici. U Dalmaciji će puhati umjereno i jako, a ponegdje i olujno jugo, posebno poslijepodne i u noći.

Najviša dnevna temperatura bit će od 6 do 12, u gorskim predjelima od 2 do 6, a na Jadranu između 12 i 17 °C.

Ako imate fotografije snijega u Gorskom kotaru i Lici ili oluje u Dalmaciji, pošaljite nam ih na e-mail: javi@vecernji.net

>>Oluja na Jadranu: U Splitu udari vjetra od 115 km/h

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije