Usporedba useljeničkih politika Hrvatske i Njemačke i ostatka EU

U Hrvatsku se uselilo manje od jedan posto visokoobrazovanih

05.06.2024.
u 10:06

Čak 10 posto Hrvata živi i 18 posto radi u drugoj članici EU (ponajprije Njemačkoj i Austriji), za razliku od Njemačke, čijih se radnika iselilo svega 1 posto. To upućuje na to da teza kako se svi u EU kreću nije točna – kaže politolog i demograf s Hrvatskog katoličkog sveučilišta, izv. prof. dr. sc. Tado Jurić

Komentara 3

Avatar kenshi
kenshi
10:22 05.06.2024.

Visoko obrazovani doseljenici su u glavnom ostali bez posla u Hrvatskoj jer im je objašnjeno da su prekvalificirani.

Avatar superhik74
superhik74
14:36 05.06.2024.

Sto ce nam visoko obrazovani pa zar Milas "cuvar drzavnog pecata" oca nacije Franja Tudjmana nije rekao: " Kilo i po mozga marku i po". Nama treba jeftina radna snaga polupismenih konobara i sobarica koji ce sluziti strane goste po hotelima i restoranima.

ST
stomiovotreba
13:51 05.06.2024.

A visoko obrazovani Bosanci i Hercegovci? Srećem ih skoro svaki dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije