rast broja novih slučajeva

U jednom danu otkazano skoro 1200 letova u SAD-u, brojni piloti i članovi posade u izolaciji

Passengers line up at John F. Kennedy International Airport in New York
JEENAH MOON/REUTERS
27.12.2021.
u 07:21

Najpogođenije su zračne luke u Seattleu, Atlanti, Los Angelesu, Zračna luka Dallas-Fort Worth te Zračna luka JFK u New Yorku.

Američke zrakoplovne kompanije otkazale su gotovo 1200 letova u nedjelju jer je velik broj pilota i članova posade u izolaciji zbog covida-19. Komercijalne zrakoplovne kompanije otkazale su 1.171 let unutar, u ili iz SAD-a u nedjelju, pokazuju podaci stranice FlightAware.com, prenosi Reuters.

Treći je to dan zaredom s velikim brojem otkazanih letova u SAD-u. Za Božić je otkazano 997 letova, a za Badnjak gotovo 700.

Božićni praznici u SAD-u poklopili su se s rastom broja slučajeva zaraznije omikron varijante covida-19, na koju otpada tri četvrtine slučajeva u zemlji. Zbog omikrona, od kojega je manja šansa za hospitalizaciju nego kod prethodnih varijanti, broj slučajeva porastao je za 45 posto na prosječno 179 tisuća dnevno u SAD-u prema Reutersovom izračunu.

Uslijed većeg broja zaraženih, veći broj pilota i članova zrakoplovnih posada je u izolaciji, a otkazivanju letova doprinijeli su i loši vremenski uvjeti u nekim područjima.

Glasnogovornik Delte kazao je da "zimsko vrijeme u dijelovima SAD-a i varijanta omikron i dalje utječu" na raspored letova, dok je glasnogovornik Southwest Airlinesa kazao da su svi njihovi letovi otkazani zbog vremenskih uvjeta. United Airlines objavio je kako je morao otkazati stotinjak letova u nedjelju.

Najpogođenije su zračne luke u Seattleu, Atlanti, Los Angelesu, Zračna luka Dallas-Fort Worth te Zračna luka JFK u New Yorku.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar ZigiMarley
ZigiMarley
11:08 27.12.2021.

Što veći broj 'cijepljenih' to veći broj 'zaraženih'. I dalje nitko ništa ne kuži? Ili ne žele kužiti. Valjda ne žele priznati da su ispali budale.

DU
Deleted user
11:19 27.12.2021.

Osoblje zrakoplovnih kompanija je u samom vrhu po procijepljenosti , oni su među prvima primili tu experimentalnu tekućinu u svoje vene i gledaj što se događa . Vjerujmo znanstvenicima i struci hahahaaaa ..vjerujmo Đikiju i kompaniji koja priča priče većć dvije god. ...neće moći lu.pe.ži .-....

V0
Vlaskoulicanec3.0
07:35 27.12.2021.

Pa predstavnici kompanija su rekli da je većina letova otkazana zbog vremenskih uvjeta a vi opet sa omikronom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije