Nabujale rijeke

U Karlovcu pripremne mjere obrane od poplave: Kupa u nedjelju rasla po pola metra na sat!

Karlovac
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
07.11.2016.
u 09:10

U Karlovačkoj županiji puno je nabujalih rijeka koje više ne mogu 'gutati' velike količine oborinskih voda pa je za promet zatvorena i Stara cesta u Ogulinu

Na  karlovačkom su području u ponedjeljak uvedene pripremne mjere obrane od poplava, jer je u 8 sati vodostaj rijeke Kupe iznosio 630 centimetara, te i dalje raste, a visok je i vodostaj rijeke Korane, 575 centimetara.

Voda se izlila na uobičajenim mjestima pa je na kolniku u Karlovcu zatvorena Obala Trnskoga, i to sinoć od 21 sat, izvijestio je karlovački Centar 112.

Kupa raste od nedjelje u 10 sati i do ponedjeljka ujutro narasla je gotovo pet i pol metara. Jučer popodne rasla je po pola metra na sat, a jutros vodostaj raste po desetak centimetara.

U Karlovačkoj županiji puno je nabujalih rijeka koje više ne mogu "gutati" velike količine oborinskih voda pa je za promet zatvorena i Stara cesta u Ogulinu.

>> Nesreća na DC1 kod Karlovca: Vozi se jednim prometnim trakom

Komentara 3

AR
arjavas
10:11 07.11.2016.

Ako dođe do poplave u Karlovcu , vrli gradonačelnik bu opet okrivljavao nekog drugog . Umjesto da gradi nasipe za obranu od poplave Jelić , slično kao i Bandić, gradi sebi spomenike . Pa je tako nema dugo , zajednoo sa Plenkovićem, otvorio akvarij i ulupao milijune love koju smo dobili iz EU fondova .Lijepo je imati akvarij sa riječnim ribama , ali je vjerovatno ljudima, čije su kuće skoro svake godine popljavljene , živjeti u suhom domu .

DA
damirko
14:17 07.11.2016.

Pa gospodin Jelić je prošle godine na TV rekao da je za sve kriva SDP-vlada i da kada HDZ dođe na vlast poplava više neče biti....dakle dragi Karlovčani nemate straha....brigu na veselje!

Avatar istina007
istina007
16:17 07.11.2016.

Od 2014 to je četvrta poplave reke. zadnji tri je bio katadtrofa za neke stanovnika jel im je kuća bio pod vodom šteta je bio veliki a osiguranje platio mnogo manje nego što je bio šteta. Niko dosad ništa konkretno nije napravio kako bi osigurale reke da ne bi došlo do sledeće poplave važno da u nabavku nestaje pare da političare pune đžep a ne zaštita stanovništvo. Niko i neće se sekirati dok neko ne izgubi život. Ja sam mađarica iz Vojvodine a u Karlovcu živi mi dobar prijatelj koji mi je u srcu i sada ponovo mogu da se brinem za njega i za njegovu porodicu. Za mog prijatelja i za sve Karlovčani ću večeras moliti Bogu da nek ih čuva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije