SURADNJA SA SINDIKATOM

U Knauf Insulationu potpisani novi kolektivni ugovori, radnicima viši dodatak na plaću za 158,88 eura

Foto: Knauf Insulation Novi Marof
1/2
31.01.2023.
u 14:03

Iz tvrtke navode kako izmjene vrijede od 1. siječnja 2023. godine te će se primjenjivati već kod obračuna plaće za siječanj

Ovoga utorka zaposlenici Knauf Insulation Novi Marof potpisali su novi kolektivni ugovor prema kojem se povećava stalni mjesečni dodatak na plaću za 158,88 eura, odnosno 1.197,08 kuna bruto. Osim toga, objavljeno je i kako im se regres i božićnica povećavaju za 132,73 eura tj. 1.000 kuna neto, rad nedjeljom im je povećan s 35 na 50 posto, a bruto osnovica za isplatu godišnje nagrade povećana je za 265,44 eura (2.000 kuna). 

Posljednja izmjena odnosi se na povećanje maksimalno ostvarivog iznosa otpremnine prilikom odlaska u mirovinu, a koji je povećan za 2.654,98 EUR (20.000,00 kn). Novim Kolektivnim ugovorom došlo je i do pozitivnih promjena kod korištenja prava na plaćeni dopust. 

„Potpisivanje novog Kolektivnog ugovora potvrđuje da u Knauf Insulationu prepoznajemo gospodarske momente koji utječu na živote naših zaposlenika te smo u skladu s tim bili i spremni uvažiti prijedloge predstavnika radnika, koji će, vjerujem, dodatno ojačati partnerstvo između Knauf Insulationa Novi Marof i onih koji najviše doprinose njegovom uspjehu, a to su ljudi koji ovdje rade“, rekao je povodom potpisivanja Kolektivnog ugovora direktor Knauf Insulationa Novi Marof, Stjepan Mršić.

Kako se navodi u priopćenju, ugovor su potpisali uprava Knauf Insulationa Novi Marof i Sindikat energetike, kemije i nemetala Hrvatske. Potpisivanju je prisustvovao i Željko Klaus, predsjednik Sindikata EKN-a.

Tom prilikom je istaknuto da su svi prijedlozi predstavnika sindikata saslušani s maksimalnim uvažavanjem, navodi se.

''Na taj način još je jednom potvrđena dugogodišnja uspješna suradnja uprave Knauf Insulationa Novi Marof i sindikata te nastavljena kontinuirana briga Knauf Insulationa Novi Marof o zaposlenicima, njihovim pravima i nagrađivanju dugogodišnjeg rada i uspješnih rezultata koje postižu svojim snažnim angažmanom'', piše.

Iz tvrtke navode kako izmjene vrijede od 1. siječnja 2023. godine te će se primjenjivati već kod obračuna plaće za siječanj.

>> VIDEO Kupci Ikee požalili se na razlike u cijenama, dobili smo objašnjenje zašto dolazi do odstupanja


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije