Ajmo, znalci

U kojoj državi EU se 'proizvede' najmanje otpada po stanovniku?

otpad
Ivana Ivanović/PIXSELL
08.08.2013.
u 12:00

Prema ovoj statistici prosjek tada 27 članica EU bio je 4,5 tona otpada po stanovniku, dok je Hrvatska 'proizvodila' 715 kilograma otpada po stanovniku.

U Latviji se \'proizvelo\' najmanje otpada po glavi stanovnika od svih država EU 2010. godine. To je posljednja godina za koju Eurostat ima zbirnu statistiku.

Te godine se u Latviji po stanovniku bacilo 359 kilograma otpada. Slijedi je Mađarska sa 1,2 tone otpada po stanovniku i Litva sa 1,3 tona po stanovniku 2010. godine.

Prema ovoj statistici prosjek tada 27 članica EU bio je 4,5 tona otpada po stanovniku, dok je Hrvatska \'proizvodila\' 715 kilograma otpada po stanovniku.

Ostale EU pitalice čitajte u našem specijalu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije