DOMAR NAPRAVIO POKOLJ U BIH

Upao je na sastanak, počeo pucati iz automatske puške i ubio tri osobe. Novinarima se ranije žalio da ga mobingiraju

Foto: Facebook/Pixsell
1/4
21.08.2024.
u 21:53

Već 30 godina živimo u nenormalnim okolnostima, a upravo u takvim okolnostima čovjek se ne može ponašati normalno, kazala je Sonja Stančić, psihologinja iz Banja Luke

Kobno jutro osvanulo je danas u Sanskom Mostu, gradu na devet rijeka, kojeg još zovu i gradom cvijeća. Ova općina od 40-ak tisuća građana danas je najmanje imala razlog tako se nazivati. U zgradi gimnazije u Sanskom Mostu danas ujutro u 10 sati dogodila se ogromna tragedija kada je školski domar Mehmed Vukalić s automatskom puškom upao u školu i u ubilačkom pohodu usmrtio ravnatelja, tajnicu i profesoricu, nakon čega je pokušao počiniti samoubojstvo.

Ogorčen zbog suspenzije

Ubojica je s teškom prostrjelnom ranom prsnog koša prevezen u Sveučilišno-klinički centar u Banjoj Luci. Kako je odmah objavljeno Vukalić je u bolnicu dovezen u svjesnom stanju, te će vjerojatno i preživjeti.

- Pacijent je svjestan i u tijeku su dijagnostički pregledi, te je planiran operativni zahvat, priopćili su danas tijekom dana iz UKC RS-a u Banjoj Luci. Kako se neslužbeno saznaje, domar je, nezadovoljan zbog odnosa s upravom škole, ubio direktora, profesoricu engleskog jezika i sekretaricu. Mehmed Vukalić, osumnjičeni za ovaj stravičan zločin, upao je na sastanak koji se održavao u školi te je počeo pucati iz automatske puške, ubivši pri tom tri osobe, te teško ranivši još jednu.

U trenutku kada je ubojica ušao u kabinet ravnatelja, u neposrednoj blizini se našao i pomoćni djelatnik škole koji je svoje zastrašujuće svjedočanstvo ispričao novinarima Nezavisnih novina.

POVEZANI ČLANCI:

- Bio je to stravičan prizor, pucao je u ravnatelja te ga je ranio. Pritrčao sam da mu pomognem, ali me je u tom trenutku odgurnuo i ispalio još nekoliko metaka u njega - rekao je svjedok. Vukalić je navodno tijekom svog smrtonosnog pohoda tražio i profesoricu engleskog Gordanu Midžan. Kako se doznaje, i ubijeni ravnatelj Nijaz Halilović i profesorica bili su na sastanku u prostoriji sa školskom tajnicom Nisvetom Kljunić, koja je također stradala.

Motiv napada su navodno određene nesuglasice koje su i prije postojale jer su ljudi koje je ustrijelio bili dio komisije koja ga je ranije suspendirala, navodno zbog neizvršavanja radnih zadataka. Navodno im je i ranije upućivao verbalne prijetnje. Nezavisne novine prenose kako su za Vukalića svi poznanici kazali kako je bio miran i povučen, sudjelovao je u ratu, a oni koji su ga bolje poznavali tvrde da je bio psihički labilna osoba. U nekoliko navrata Vukalić se žalio novinarima kako je navodno izložen mobingu na radnom mjestu. Ovaj događaj duboko je potresao bh. javnost, jer su svi ubijeni bili ugledni građani i omiljeni profesori.

- Ovo je šokantan događaj i teško je u ovome trenutku naći i uputiti riječi utjehe obiteljima ubijenih. Izgubili smo živote naših dragih sugrađana koji su mnogo značili našoj lokalnoj zajednici i iskreno se nadamo da se ovako nešto više nikada neće dogoditi - istakao je načelnik Faris Hasanbegović.

Stradao dužnosnik SDP

Amel Kozlica, direktor uprave policije Unsko-sanske županije, rekao je da je zločin počinjen automatskom puškom. Prilikom ulaska u zgradu Vukalić nije držao oružje na vidnom mjestu, pa nitko nije mogao naslutiti što će se dogoditi. On je rekao i da je u trenutku krvavog pohoda bilo učenika u školi.

Foto: Zlatko Cekic/PIXSELL

"Popravni ispiti su u tijeku, bio je određeni broj učenika u školi", naveo je Kozlica. Nijaz Halilović, ravnatelj Gimnazije Sanski Most, koji je sa svojih dvoje radnih kolega ubijen u školskom objektu, bio je vijećnik u općinskom vijeću, ali i kandidat za novi mandat na predstojećim lokalnim izborima koji će biti održani u listopadu 2024. Halilović je, pritom, bio dugogodišnji dužnosnik SDP-a u ovoj općini.

Već 30 godina živimo u nenormalnim okolnostima, a upravo u takvim okolnostima čovjek se ne može ponašati normalno, on u jednom momentu ne može više, jer ima ograničene mentalne i emocionalne kapacitete, kazala je Sonja Stančić, psihologinja iz Banja Luke komentirajući pokolj u Sanskom Mostu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije