Srušen stari svjetski poredak

'U multipolarnom svijetu SAD više nije policajac, umjesto toga nastupio je kaos'

10.10.2023.
u 22:03

Dogodi li se napad Kine na Tajvan, i umiješa li se SAD izravno kao što je predsjednik Joe Biden najavio, to bi bio krajnji epilog nastajućeg svjetskog poretka

Komentara 21

AN
angelstorm21
22:48 10.10.2023.

Antizapadna osovina rusija, kina, iran, koreja,...nažalost i kod nas ima previše leftardiranih poklonika diktature, zaostalih šugoslavaca. protivnika demokracije, slobode, protivnika države Hrvatske.

EX
EXCALIBUR
11:27 11.10.2023.

sad vidimo kako izgleda "multipolarni svijet" koji gura rusija - masovni ratovi i ubijanja, razaranja, teški zločini i kršenja ljudskih prava! ako mogu birati između "USA policajca" i ruskog "multipolarnog svijeta", odmah i uvijek sam za "USA policajca"!

SL
slavenZadravec
22:16 10.10.2023.

Vrlo složeno pitanje. Jedini pravi kriterij bi trebao biti: Priznavanje univerzalnih ljudskih prava. Tu se ne može računati na Kinu, Rusiju ... Jasno da i same SAD imaju određene manjkavosti kada se radi o npr klimatskim promjenama, a još više kod njihovih saveznika Saudijske, Izraela ... EU stoji najbolje ali njene vrijednosti nisu široko prihvaćene, a i u samoj EU imamo Trojanske konje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije