ŽELE POTAKNUTI NEZAPOSLENE

U Njemačkoj najavljuju promjene za korisnike građanskog dohotka: Morat će ići na posao?

Njemačka
reuters
20.11.2023.
u 19:03

Ovaj plan nailazi na otpor, posebno od strane ministra rada Hubertusa Heila (SPD), koji se protivi takvoj radnoj obvezi i umjesto toga predlaže poticaje i ciljanu pomoć

Korisnici građanskog dohotka u Njemačkoj ubuduće će morati ići na posao. Naime, unutar CDU-a se vodi kontroverzna rasprava o tom pitanju. U njemačkim političkim krugovima vode se rasprave o visnici socijalne pomoći koju država daje te pokušavaju pronaći način koji bi dugotrajno nezaposlene mogao motivirati na pronalaženje posla, piše Fenix magazin. 

Zbog toga CDU razmišlja o drastičnim mjerama za korisnike građanskog dohotka. Glavni tajnik stranke predlaže promjenu sustava, odnosno da radno  sposobni korisnici građanskog doplatka moraju početi raditi u roku od šest mjeseci.

VEZANI ČLANCI: 

Ovaj plan nailazi na otpor, posebno od strane ministra rada Hubertusa Heila (SPD), koji se protivi takvoj radnoj obvezi i umjesto toga predlaže poticaje i ciljanu pomoć.

Plan je pokrenuo raspravu na njemačkoj političkoj sceni. Dio političara podržava uvođenje radne obveze, dok se drugi dio zalaže za ukidanje građanskog doplata, te uvođenje osiguranja za slučaj nezaposlenosti. 

VIDEO Goran Grlić Radman o poljupcu s njemačkom ministricom Baerbock

Ključne riječi

Komentara 3

ŠI
Šipak
20:50 20.11.2023.

Migracija sa istoka takav nerad ne može ni njemačka izdržati.

22
224
23:19 20.11.2023.

MadMax1.......Pa desničari moraju uvesti red kao i uvijek........ Pa tko je u Njemačkoj poslije nacional-socijalizma (nemoj reći da su bili desničari) uvodio red?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije