NISU ZADOVOLJNI

Novo poskupljenje od 1. siječnja: Za mnoge stanovnike Njemačke ovo će postati luksuz

Ilustracija
Sime Zelic/PIXSELL
18.11.2023.
u 08:25

Ova promjena imat će veliki utjecaj i na broj gostiju, pribojavaju se ugostitelji

Njemački mediji pišu kako se PDV na hranu u restoranima početkom godine ponovno diže na 19 posto. Članovi Vlade su potvrdili kako privremeno smanjenje poreza istječe krajem 2023. godine kako je i planirano. Zbog pandemije je smanjen PDV

Hrana u supermarketima oporezuje se sa sedam posto. Kako bi se rasteretilo ugostiteljstvo tijekom koronakrize, stopa poreza za hranu u restoranima i kafićima privremeno je bila smanjena s 19 na sedam posto, piše Fenix-magazin.

Uredba je više puta produljivana zbog energetske krize, zadnji put do kraja ove godine. Ugostiteljstvo je donedavno vodio žestoku kampanju da se ne dopusti da smanjenje porezne stope istekne. Političar FDP-a Otto Fricke rekao je da u vladajućoj koaliciji nema dogovora o financiranju poreznih gubitaka u slučaju da se PDV ponovno ne poveća.

VEZANI ČLANCI

Odlazak u restoran postaje luksuz?

Ova promjena imat će veliki utjecaj i na broj gostiju, pribojavaju se ugostitelji. Udruga ugostitelja i hotelijera DEHOGA ističe kako će ugostitelji dodatne troškove povećanja poreza morati prenijeti na goste. Dok će se pojedini gosti još uvijek moći nositi s višim cijenama, objedovanje u restoranima uskoro bi moglo postati luksuz za mnoge, navode njemački mediji.

VIDEO Kreću pripreme za skijašku sezonu: U Rijeci netko odlučio vježbati rolanjem po cesti

Komentara 6

NO
Nordik
09:11 18.11.2023.

Sva poskupljenja do izbora u HR koja će se dogoditi u Europi pa i šire, biti će objavljena na velika zvona.

AI
airbender
15:26 18.11.2023.

Svaki dan vijest kako je njemcima sve teže, jer to zato da biste smanjili iseljavanje rvatabu ti zemlju ili nam govorite kako je u najbogatijoj zemlji eu siromaštvo pa moramo i mi trpiti siromaštvo? Nešto od tog dvoje jest...

KU
Kuler
12:35 18.11.2023.

Jadni Nijemci, poumirat ce od gladi, jedina im je opcija preselit u HR gdje tece med i mlijeko, potrebno ga je samo pokupiti i uzivati u blagostanju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije