Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ilegalno zapošljavanje

U Njemačkoj počela velika kontrola rada na crno

Getty Images
11.09.2018.
u 12:09

Diljem zemlje pojačano će se kontrolirati sektori koji su 'posebice podložni' prekršajima u području isplata minimalca, a pritom se navode ugostiteljstvo, građevinarstvo, špedicija,...

Njemačka carina započela je u utorak ujutro s dvodnevnom akcijom kontrole rada na crno i plaćanja satnica ispod zakonskog minimalca.

"U akciji sudjeluje 6000 službenika, a glavni cilj joj je utvrđivanje broja radnika koji primaju satnicu manju od zakonom zajamčene satnice od 8,84 eura", stoji u priopćenju Savezne carinske uprave u Potsdamu.

Kako se dalje navodi, diljem zemlje pojačano će se kontrolirati sektori koji su "posebice podložni" prekršajima u području isplata minimalca, a pritom se navode ugostiteljstvo, građevinarstvo, špedicija, mesoprerađivačka industrija i  poduzeća koja pružaju usluge čišćenja objekata.

Istodobno će se provoditi kontrola protiv ilegalnog zapošljavanja.

Prema informacijama ministarstva financija, država godišnje zbog ilegalnog zapošljavanja gubi prihoda u visini oko milijarde eura. Nadležni ministar Olaf Scholz je obećao povećanje broja radnih mjesta u sektoru kontrole zapošljavanja.

Sadašnjih 6800 u odjelu Financijske kontrole (FKS) u stanju je kontrolirati samo 2,4 posto poduzeća na što sindikati upozoravaju već godinama.

>> Pogledajte video - Kako se vara kupce na tržnicama

Komentara 3

KA
KaraMarko
15:21 11.09.2018.

A kontrola 15 miliona muslimana?!

DU
Deleted user
14:48 11.09.2018.

Pa i kod nas kontroliraju. Jer da kotroliraju ne bi bilo sive zone, korupcije i zavisnog pravosudja.

BE
berija
12:40 11.09.2018.

Eto, vidiš. A meni je ponuđen posao za 15 eura po satu brutto, stan (jednosobni stan s kuhinjom i kupaonicom, opremljen), dodatno obrazovanje i za šest mjeseci, ako položim, ozbiljna povišica. Ići ili ostati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije